Ascultă Radio România Cluj Live

Medicina cuantică-medicina viitorului. Lecţie deschisă cu dr. Cornel Merlaş

Cornel Merlas

Cornel Merlas

fizica cuantica
Foto: fizica cuantica

Articol editat de Carmen Sas, 4 martie 2015, 22:48

Când intri prima oară în cabinetul doctorului Cornel Merlaş, nu înţelegi prea bine despre ce e vorba, pentru că te întâmpină un domn scund, cu părul alb, care răsare cumva de printre  mulţimea de cabluri, laptopuri şi monitoare de ultimă generaţie, plus alte “chestii” (aşa le spui tu în gând, că habar nu ai cam ce ar putea fi), care toate arată cam la fel: ca nişte cutii de tablă, pe care clipocesc din când în când leduri de orice culoare vreţi. Şi atunci îţi spui că poate ai greşit adresa, că poate e un inginer electronist şi încerci o scuză, însă nu ajungi să o rosteşti, deoarece domnul scund, cu părul alb, zâmbind un pic pe sub mustaţă, îţi confirmă că da, aşa este, dânsul este medicul Cornel Merlaş şi te invită să iei loc. Abia atunci observi mulţimea de flacoane cu extracte de plante medicinale, cu soluţii transparente ce seamănă cu apa, cutiile cu pastile, de regulă tot din plante medicinale, pungile cu ceaiuri sau cu argile, teancurile de cărţi de medicină, biologie sau virusologie, tratate medicale sau numai articole răzleţe, dosare de pacienţi, diplome de calificare, cărţi tehnice ale unor aparate de care nu ai auzit niciodată, cum ar fi NLS METATRON-4027 (METAPATHIA CLINICAL) sau SCIO (Scientific Consciousness Interface Operation system) şi pentru că nu înţelegi cum anume te-ar putea ajuta toate astea să-ţi rezolvi problema de sănătate pentru care îl cauţi, renunţi să-ţi mai pui întrebări şi îl laşi să-ţi prezinte calificările: medic primar chirurgie generală, medic specialist ATI, competenţe ecografie generală şi endoscopie digestivă, specializat în fitoterapie, magnetoterapie, laseroterapie şi acupunctură şi instruit în NLS-biorezonanţă magnetică la Institutul de Psihofizică Practică din Omsk, Rusia.

Dacă primele calificări nu îţi ridică probleme, deşi nu a trecut chiar atât de mult timp de când ne îndoiam de eficacitatea acupuncturii sau a “leacurilor băbeşti”, cu siguranţă ultima te va face curios pentru că, nu-i aşa?, ai şi tu un calculator acasă, conectat desigur la internet, că de aia l-ai luat: să mai afli şi tu noutăţi de prin lume, şi, bineînţeles, ai citit o grămadă de articole, păreri şi comentarii scrise de oameni de varii profesii, de la medici, fizicieni, ingineri, profesori şi până la clarvăzători adevăraţi sau nu, şi, desigur, toate se bat cap în cap, că unii zic că e perfect posibil să pui un diagnostic cu un asemenea aparat pentru că funcţionarea lui se bazează pe fizica cuantică (apăi  acuma tre’ să pricep teoria relativităţii ca să-mi vindec un banal guturai?!), iar ceilalţi zic că nu-i adevărat, că e o înşelătorie, şi că mai bine să ne rezumăm la neînvinsa (până acum) medicină alopată: Ai febră? Ia o aspirină, că-ţi trece! Şi-om mai vedea!

Ei bine, dacă domnul doctor Cornel Merlaş te vede curios şi cu mintea deschisă te întreabă: „Doamnă/domnule, ştiţi că totul în univers vibrează?”, iar dacă te vede curios şi neîncrezător îţi spune: ”Este un tip de aparatură de ultimă generaţie, pe care şi NASA îl foloseşte” şi apoi începe să-ţi explice ce ştie face aparatura pe care o vezi:

Dr. Cornel Merlaş: Aici avem o tehnologie pe care n-o s-o găsiţi în multe locuri deocamdată, pentru că se referă la aplicaţii ale altui tip de fizică decât cea newtoniană, e vorba despre aplicaţii practice ale fizicii cuantice. Nu este necesar ca pacientul să înţeleagă principiile fizicii cuantice, pentru că el vine cu o suferinţă pe care el vrea să şi-o rezolve şi pe care noi o putem investiga cu mult mai bine şi mai uşor decât folosind mijloacele obişnuite de investigare, cum ar fi tomograful computerizat sau rezonanţa magnetică, care pot discerne fenomene structurale de ordinul milimetrilor, pe când sistemul cu care lucrez eu are o putere de discernământ  de ultraînaltă fineţe şi pătrunde pînă la nivelul structurilor de ordinul angstromilor(1 angstrom =1.0 × 10-10 metri).

Rep: Domnule doctor, acest tip de aparatură, Metatron Non Linear analysis Systems(NLS), cu toate că este produs de un prestigios institut de cercetare din Rusia, recunoscut pe plan mondial în special datorită acurateţii diagnosticelor şi eficienţei tratamentelor pe care le propune, are nevoie de credibilitate aici, în România. Cum veţi reuşi să faceţi asta? Şi mai ales cum veţi reuşi să îi convingeţi pe colegii dumneavoastră de practică medicală că nu este vorba despre nici o păcăleală sau înşelătorie, iar dacă dânşii nu au învăţat în facultate măcar noţiuni elementare de fizică cuantică, asta nu înseamnă că ea nu există şi nu se manifestă în fiecare secundă în univers, deci şi în viaţa noastră de zi cu zi?

Dr. Cornel Merlaş: Exact cum aţi spus: prezentând acurateţea diagnosticelor şi eficacitatea tratamentelor. Vedeţi dumneavoastră, am tratat aproape 7000 de pacienţi din 2008 încoace, iar marea majoritate a lor fac parte dintre aceia care s-au perindat prin multe alte locuri în care şi-au căutat sănătatea, au trecut pe la mulţi medici specialişti, şi vin însoţiţi de multe documente cum ar fi buletine de analize sau prescripţii referitoare la tratament. Spre marea lor surpriză, în cele mai multe cazuri, diagnosticele noastre coincideau cu diagnosticele stabilite de specialiştii la care au apelat de-a lungul timpului, însă modalitatea noastră de a rezolva situaţia lor este cu totul alta decât cea care se practică în mod obişnuit în clinicile din ţara noastră şi nu numai. Pe de altă parte, de multe ori pacienţii au verificat datele medicale pe care sistemul nostru le-a relevat, adică pur şi simplu mergeau şi îşi verificau analizele la un laborator obişnuit şi coincideau. Însă faptul că acest sistem detectează leziuni, cum am spus, de ordinul angstromilor, asta înseamnă că putem preveni o boala, mai exact putem trata o boală cu mult înainte de a se declanşa simptomatologia descrisă în toată literatura noastră medicală.

Rep: Care este principiul de funcţionare a acestui tip de aparatură, cred că putem să-i spunem medicală?

Dr. Cornel Merlaş: Sigur că e greu să explici în două-trei fraze, în aşa fel încât să se înţeleagă, gândiţi-vă că am fost doi ani la rând în Omsk şi apoi la fiecare curs de perfecţionare care s-a organizat în ţară, dar foarte pe scurt: sistemul are un generator de câmpuri de torsiune(cine doreşte să se documenteze asupra lor, va găsi cu uşurinţă literatură de specialitate). Printr-un sistem de cuplare cu persoana care este examinată, prin intermediul unor  căşti care se aplică pe tegumentul bitemporal, sunt suspendate undele theta ale creierului pacientului în timpul examinării. În acest fel se poate pătrunde cu foarte mare uşurinţă în structura subconştientului nostru şi putem examina toate organele şi sistemele noastre, începînd de la tegumente, articulaţii, tendoane, inimă, plămâni, creier, şi aşa mai departe, dar putem examina şi stările statusului psihoemoţional. Când aparatul constată o serie întreagă de modificări ale statusului entropic, pătrunde spontan în zona respectivă şi o analizează la nivel structural, adică pătrunde în ţesut, în celulă, în nucleu, în cromozom, în ADN, în fragmente ale ADN-ului, lăsându-ne posibilitatea de a analiza ce a descoperit în ele şi orientându-ne spre o înţelegere mai exactă a stării de sănătate a pacientului, dar şi de a putea alcătui o conduită terapeutică adaptată celor constatate în timpul examinării. Pe lîngă asta, pune în evidenţă o serie întreagă de factori, adică: factori microbieni, virali, helmintici, care sunt activi,  şi ne arată unde acţionează şi cât sunt de răspândiţi. Paleta de investigaţii pe care o efectuează în timp real este uriaşă, putându-se determina până şi markeri tumorali. Pe lângă hard-ul care cuprinde generatorul de câmpuri de torsiune, aparatul are şi un soft foarte elevat, cu o bază de date uriaşă, numită METAPATHIA CLINICAL, în care putem găsi tratamentele cele mai potrivite atât bolii, cât şi pacientului, deci există posibilitatea de a alcătui un tratament complet şi personalizat.

Rep: Da, e medicina viitorului… Deci: practic acest aparat transformă în realitate utilizarea principiilor fizicii cuantice în viaţa de zi cu zi.

Dr. Cornel Merlaş: Aşa este. Să ştiţi că sunt foarte multe lucrări ştiinţifice în spaţiul rusesc, deja se realizează zeci de lucrări de doctorat pe această tematică, şi rezultatele sunt deosebite. Aceste rezultate sunt atât de bune încât cehii, spre exemplu, implementează şi folosesc deja de cîţiva ani acest tip de aparatură. Ce mai este de spus e faptul că savanţi americani au lucrat împreună cu savanţii ruşi şi, pentru prima dată în istoria imagisticii medicale, au reuşit să introducă imaginile 4D, asta însemnând că pur şi simplu, cu această aparatură putem “călători” în interiorul oricărui organ al nostru. Iar dacă faci asta, adică dacă „pătrunzi” pe rând într-un organ, într-un ţesut, într-o celulă şi aşa mai departe, ajungi să fii nevoit să-ţi completezi nivelul tău de cunoştinţe, pentru ca apoi să le poţi da o interpretare logică, reală, care apoi să te ajute să determini cea mai bună medicaţie pentru pacientul respectiv. Iar când spun savanţi, să ştiţi că este vorba despre colective interdisciplinare: medici de toate specialităţile, biologi, microbiologi, psihologi, fizicieni, ingineri…

Rep: Mai sunt în ţară medici care practică diagnosticarea cu ajutorul acestor sisteme NLS?

Dr. Cornel Merlaş: Poţi să-i numeri pe degete. Sunt cîteva nuclee în ţară: la Arad, Timişoara şi Bucureşti, însă ei folosesc alte mărci de aparatură decât folosim noi. Noi încercăm să creăm o clinică complexă, sigur, nu la capacitatea celor pe care le-au construit cei din Omsk, ei au staţii generatoare de câmpuri de torsiune de 40GHz, cu care pot trata şi 3000 de pacienţi deodată, dar o s-o punem cât mai repede în funcţiune, sperăm săptămâna viitoare. Însă trebuie să precizez că acest sistem mai face încă ceva: realizează peptide bioregulatorii.

Rep: Nu că aş şti ce sunt acestea…

Dr. Cornel Merlaş: În termeni populari, putem să le spunem medicamente. Savanţii care au realizat acest sistem au folosit experimentele regretatului Masaru Emoto, care a demonstrat că apa are memorie, astfel că putem imprima apei caracteristicile unuia sau mai multor medicamente, prin rearanjarea atomilor moleculei de apă, exact în acelaşi mod în care se realizează diagnosticarea, adică creând câmpuri de torsiune. Dacă, să spunem avem nevoie ca un pacient să fie tratat cu un medicament produs în India, pe care nici un furnizor nu îl importă, ce facem? Că poate nu e timp să scriem e-mail-uri, să dăm telefoane şi aşa mai departe. Ei bine, medicamentul poate fi „sintetizat” de către acest aparat în câteva secunde.

Rep: Uluitor… sau, de fapt nu, dacă ai înţeles principiul. Dar acum vine întrebarea urâtă: de ce credeţi că există atât de multă neîncredere în aceste sisteme de diagnosticare, pe care le numim popular biorezonanţă? Mie, personal mi-e greu să înţeleg că poţi accepta existenţa şi funcţionarea laserului, a computerului tomograf, de exemplu, care sunt tot aplicaţii practice ale fizicii cuantice de fapt, doar că ne-am obişnuit cu ele, dar nu şi ale acestor sisteme NLS.

Dr. Cornel Merlaş: Cred că e sindromul Toma Necredinciosul: nu cred dacă nu pun mâna, deşi nu e obligatoriu ca un fenomen să fie neapărat vizibil, ca să existe şi să se manifeste. La care se mai adaugă şi lacunele destul de mari din învăţământul românesc, mai este vorba şi despre activitatea institutelor de cercetare, puţine, cu personal la limită, şi dacă mai socotim şi munţii de orgolii ale “somităţilor”……Şi mai este ceva: volumul mare de muncă, uneori zeci şi chiar sute de ore doar pentru un singur pacient, căruia trebuie să-i identifici toate problemele, să cauţi ce anume îi provoacă suferinţele, să cauţi ce medicamente alopate, homeopate, apiterapice, esenţe florale Bach, etc., se potrivesc bolii şi pacientului respectiv, adică să întocmeşti planul terapeutic pentru fiecare pacient în parte.

Rep: Ce credeţi, o să mai curgă multă apă pe Someş, până când se va trezi şi românul din amorţeală?

Dr. Cornel Merlaş: Eu sper că nu. Şi poate că o să mai treceţi pe la noi, că am ajuns la nişte concluzii referitoare la sănătatea publică. Ştiţi? Eu am nişte statistici deja şi…..Şi aici reporterul, cu acordul domnului doctor, a considerat că deocamdată e suficientă informaţie şi şi-a lipit ochii de monitorul indicat, punând întrebări şi ascultând răspunsuri, tocmai pentru ca să poate scrie acest reportaj în termeni nu foarte tehnici, dar în aşa fel încât să se înţeleagă foarte limpede că acest tip de diagnosticare, stabilire a tratamentului şi sintetizare de peptide bioregulatorii pentru pacientul a carei afecţiune se pretează, nu numai că nu exclude prezenţa medicului, ci îi solicită acestuia o serie întreagă de cunoştinţe ştiinţifice suplimentare, pentru o interpretare corectă a investigării şi pentru a realiza tratamentul optim pacientului.

Concluzia reportajului: evident, e nevoie de un medic adevărat şi de mii de ore de muncă de cercetare.

Dar nu trebuie să mă credeţi pe mine.  Căutaţi-l pe medicul Cornel Merlaş. Dânsul este bucuros de fiecare dată când cineva îi pune întrebări despre munca dumnealui. Însă se întristează puţin când se gândeşte că încă nu a găsit un colaborator, evident medic, căruia să îi transmită tot ce a învăţat în întreaga lui carieră medicală şi mai ales ce a învăţat în ultimii şapte ani în domeniul investigării cu sisteme NLS. Dar speră. Iar până atunci primeşte pe oricine îi trece pragul şi îl ajută să se vindece sau măcar să i se amelioreze starea de sănătate.

Nu uitaţi, Radio Cluj poate fi ascultat şi on line, AICI.

 

Anca Manuela Mureşan

 

Etichete:
party
Special RCJ joi, 12 octombrie 2017, 15:53

A face de petrecanie

Expresia „a face de petrecanie” înseamnă a omorî pe cineva, cu varianta „a-şi face de petrecanie”, a-şi stopa singur...

A face de petrecanie
om bogat om sarac
Special RCJ luni, 28 august 2017, 15:41

Omul simplu, dar cinstit și cu bun simț

Da, omul acela cântat, lăudat şi compătimit, dat mereu exemplu de păstrător al tradiţiilor şi al sevei neamului. Omul nostru simplu nu are...

Omul simplu, dar cinstit și cu bun simț
limba_romana_apsa
Special RCJ miercuri, 16 august 2017, 19:12

Limba noastră-i o comoară?

„Limba noastră-i o comoară În adâncuri înfundată Un șirag de piatră rară Pe moșie revărsată.” Sunt primele versuri dintr-o...

Limba noastră-i o comoară?
gladiator roman
Special RCJ vineri, 28 iulie 2017, 15:15

Circul, mai presus de pâine

În Roma antică, un gladiator a murit la 22 de ani, celebru si adulat. Când i s-a facut inventarul, stupoare: în 3 ani, junele adunase, ca...

Circul, mai presus de pâine
Special RCJ vineri, 14 iulie 2017, 08:33

„Dacă ai fi în locul lor, şi tu ai face la fel”!

Este fraza care conţine esenţa răului ce ne macină societatea şi economia. Parveniţii nu pot concepe că succesul nemeritat poate provoca şi...

„Dacă ai fi în locul lor, şi tu ai face la fel”!
Special RCJ duminică, 2 iulie 2017, 10:24

Fiecare pasăre pre limba ei piere

Scandalul de sâmbătă de la Cluj, cu juna actriţă luată pe sus de jandarmi (pe motiv că a refuzat să plece de la un miting pe care-l sabota)...

Fiecare pasăre pre limba ei piere
Special RCJ marți, 20 iunie 2017, 14:39

Dor de Domnul Trandafir

1. Într-o şcoală clujeană cu pretenţii (deşi posesoare a unui număr remarcabil de derbedei), o dirigintă îşi “sacrifică” unul dintre...

Dor de Domnul Trandafir
Special RCJ vineri, 16 iunie 2017, 11:32

Fost-ai lele cât ai fost

Fost-ai lele cât ai fost, expresie care se pliază minunat pe realităţile noastre. O teorie des vehiculată afirmă că vremea politicii a trecut,...

Fost-ai lele cât ai fost