Ascultă Radio România Cluj Live

Dieta de slăbire 5:2

Dietele sunt multe şi variate, însă nu toate sunt recomandate de medicii nutriţionişti.

Dieta de slăbire 5:2
Foto: dieta slabire

Articol editat de , 6 martie 2015, 06:00

Cea mai nouă cură de slăbire este 5:2, caracterizată prin post şi înfometare timp de două zile pe săptămână, aceasta stimulează longevitatea şi îi ajută pe oameni nu doar să slăbească, ci şi să se protejeze faţă de o serie de maladii grave, precum diabetul, cancerul şi Alzheimer. Creată de nutriţionistul Michael Mosley, aceasta dietă constă în reducerea aportului caloric, la doar 500 de calorii pentru femei şi 600 de calorii pentru bărbaţi, timp de două zile neconsecutive în fiecare săptămână. În celelalte cinci zile, nu există constrângeri alimentare, iar adepţii acestui tip de regim alimentar mănâncă în mod normal, scrie „Daily Mail”.

Noul studiu arată că beneficiile pentru sănătate ale dietei 5:2 se menţin şi atunci când adepţii ei respectă principiul „postului şi înfometării” într-o zi şi mănâncă peste medie în ziua următoare. Totuşi, beneficiile acestei diete se menţin doar dacă oamenii nu îşi sporesc aportul zilnic de antioxidanţi, care se găsesc în concentraţii mari în „super-alimente” precum aronia, vitamina C şi suplimente de vitamina E.

Pe parcursul unei perioade de trei săptămâni, cei 24 de participanţi au alternat zilele în care au primit 25% din aportul caloric zilnic cu cele în care au primit 175% din aportul caloric. Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea Floridă din Statele Unite, a avut în vedere schimbările de greutate, presiune arterială, ritm cardiac şi glicemie suferite de participanţi vreme de zece săptămâni.

RADOR

Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate