Mese fără pui trataţi cu antibiotice
Firma McDonald’s a anunţat miercuri, că cele 14.000 de restaurante ale sale din Statele Unite nu vor mai servi carne de pui trataţi cu antibiotice „importante pentru medicina umană”, scrie Washington Post.
Articol editat de , 7 martie 2015, 06:00
Compania a spus că în acest fel încearcă să se adapteze la dorinţa clienţilor săi de a consuma alimente mai sănătoase.
Anul 2014 a fost unul din cei mai dificili din istoria McDonald’s, întrucât clienţii şi-au schimbat preferinţele, orientându-se spre localuri mai exigente în privinţa preparatelor pe care le pun în vânzare. De asemenea, McDonald’s a anunţat că va începe să ofere, în pachetele „Happy Meal”, căni cu lapte prelevat de la vaci care nu au fost tratate cu hormonul de creştere rBST.
Avocaţii campaniei de restrângere a utilizării antibioticelor folosite în procesele industriale de creştere a păsărilor, a bovinelor şi porcinelor, susţin că aceasta va ajuta la menţinerea eficienţei antibioticelor în cazul oamenilor. Centrele pentru controlul şi prevenţia bolilor din SUA au anunţat în 2013 că infecţiile rezistente la antibiotice ucid 23.000 de americani anual şi au avertizat că dacă această ameninţare va fi ignorată s-ar putea ajunge la „consecinţe potenţial catastrofale”.
RADOR
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI