Chipsuri din peşte
Cercetătorii ruşi de la Institutul în domeniul industriei piscicole si oceanografiei din Rusia –VNIRO– au inventat nişte chipsuri din peşte extrem de sănătoase, folosind hamsii, un peşte extrem de răspândit atât în Marea Azov, cât şi în Marea Neagră.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 10 martie 2015, 06:00
Ei au amestecat fileul de peşte tocat mărunt cu piure de cartofi şi cu amidon de porumb, preparând astfel chipsurile de peşte, relatează portalul Svopi.
Cercetătorii ruşi dau asigurări că produsul obţinut conţine suficiente microelemente necesare organismului uman şi o cantitate mare de grăsimi polinesaturate, în special Omega 3.
Ca urmare, 100 de grame de chipsuri de peşte asigură 25 la sută din necesarul zilnic de calciu, fier, zinc, fosfor şi iod.
RADOR
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI