Osteopatia în tratarea bolilor secolului
Prima conferință de osteopatie din Transilvania se desfășoară în 11 martie la Cluj Napoca. Evenimentul reunește reprezentanți ai mediului medical și terapeutic. Specialiștii invitați vor dezvălui modul în care medicina osteopată, împreună cu soluțiile terapeutice inovative, faclitează tratarea bolilor secolului.
Conferința de la Cluj este importantă pentru pacineți, dar și pentru medici în contextul în care osteopatia este doar la începuturi, în țara noastră. Dan Mezei, medic specialist osteopat:
Articol editat de , 11 martie 2015, 10:34
„Tot ce este reglementat despre osteopatie, deocamdată, este amintit în Legea 118 din 2007 care include osteopatia printre ramurile de medicină alternativă şi complementară şi îi restricţioneză practica medicilor fară a spune cum anume trebui să fie pregătiţi acestă practicieni. Osteopatia este un sistem coerent de tratament care abordează problematicile structurale şi biomecanice ale corpului dintr-o anumită perspectivă, văzâdu-le în interdependenţă cu statusul psihoemoţional al pacientului. Nu se vindecă lucrurile astea cu care omenirea se bate de secole printr-o manevră manuală. Osteopatia nu face minuni, are limite, dar integrând structuralul, metabolicul şi mentalul emoţional, ea poate să facă prevenţia perfectă şi tratamentul în primele faze ale bolilor. Putem vorbi chiar şi de boli neurodegeneratative dacă nu au cauze metabolice, cromozomiale”.
Osteopatia este folosită, în general pentru depistarea tulburărilor patologice ale organelor și țesuturilor. Medicul osteopat acționează manual asupra structurilor osoase ale organismului, asupra articulațiilor, ligamentelor, organelor interne cu scopul de a îndepărta disfuncțiile apărute.
Alina Nechita
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: