Cum poți scăpa de plata amenzii pentru rovignetă
Şoferii care au circulat fără rovinietă vor scapa de plata amenzii dacă procesele verbale de constatare şi sancţionare primite acasă nu au semnătura olografă a agentului constatator.
Articol editat de Camelia Velțan, 14 martie 2015, 07:00 / actualizat: 16 martie 2015, 13:43
Curtea Supremă a decis, la sfârşitul lunii trecute, că documentele transmise de CNADNR sunt nule, pentru că semnătura electronică nu este legală.
Şoferii trebuie însă să solicite în instanţă anularea amenzilor, iar în unele cazuri a executărilor silite. Directorul general al Companiei de Autostrăzi și Drumuri Naționale, Narcis Neaga:
„Suntem în studiu pentru o procedură mult mai transparentă,acea încălcare le-o comunicăm într-un timp relativ scurt. Este bine să se ştie că în momentul în care ei au fost surprinşi de o cameră, nu în acel moment se aplică amenda. Ei au la dispoziţie un număr de ore în care pot să îşi achite taxa de rovinietă, până la ora 24 a aceleiaşi zile.”
CNADNR a emis anul trecut peste 220. 000 de mii de sancțiuni pentru lipsa rovinietei.
Bucureşti FM
Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADR), Narcis Neaga, a declarat pentru Radio Cluj că decizia ICCJ nu se aplică retroactiv, şi că unica schimbare va fi expedierea către contravenienţi a unui proces verbal semnat olograf, nu electronic, cum se proceda până acum.
Şoferii români au contestat, în ultimii patru ani, aproximativ 170.000 de amenzi dispuse de CNADR pentru neplata rovinietei, iar instanţele au anulat, prin sentinţe definitive, peste 70% din totalul acestora.
Dan Horea
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI