Ascultă Radio România Cluj Live

Pasta din seminţe de susan Tahini

Pasta din seminţe de susan Tahini este obţinută din boabe de susan crude şi are o serie de proprietăţi benefice pentru sănătate.

Pasta din seminţe de susan Tahini
Foto: Pasta din seminţe de susan Tahi

Articol editat de Andrei Cretoiu, 16 martie 2015, 06:00 / actualizat: 16 martie 2015, 13:57

Tahini, este un bun analgezic pentru durerile de cap şi durerile musculare datorită magneziului din compoziţia sa, combate tensiunea musculară mult mai repede decât alte terapii. Este o sursă bună de acizi graşi esenţiali precum omega 3 şi omega 6, benefici pentru creier şi inimă. Conţine o cantitate bună de fosfor. Fosforul este bun în menţinerea sănătăţii oaselor, de asemenea, poate avea efect şi în ameliorarea artritei.

Tahini are un conţinut nutriţional excelent, având în compoziţie potasiu, calciu, fier, magneziu, vitamina C si vitamina E. Nu conţine colesterol, fiind benefic pentru cei care au probleme cu inima.   S-a demonstrat că seminţele de susan păstrează sănătatea pielii şi întârzie îmbătrânirea prematură.

De asemenea pasta din seminţe de susan este o sursă bună de vitamine din grupa B-urilor, necesare pentru funcţionarea normală a proceselor importante din organism.

Tahini se poate consuma pe pâine, în prăjituri ,salate dar şi în supe.

 

Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate