Pasta din seminţe de susan Tahini
Pasta din seminţe de susan Tahini este obţinută din boabe de susan crude şi are o serie de proprietăţi benefice pentru sănătate.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 16 martie 2015, 06:00 / actualizat: 16 martie 2015, 13:57
Tahini, este un bun analgezic pentru durerile de cap şi durerile musculare datorită magneziului din compoziţia sa, combate tensiunea musculară mult mai repede decât alte terapii. Este o sursă bună de acizi graşi esenţiali precum omega 3 şi omega 6, benefici pentru creier şi inimă. Conţine o cantitate bună de fosfor. Fosforul este bun în menţinerea sănătăţii oaselor, de asemenea, poate avea efect şi în ameliorarea artritei.
Tahini are un conţinut nutriţional excelent, având în compoziţie potasiu, calciu, fier, magneziu, vitamina C si vitamina E. Nu conţine colesterol, fiind benefic pentru cei care au probleme cu inima. S-a demonstrat că seminţele de susan păstrează sănătatea pielii şi întârzie îmbătrânirea prematură.
De asemenea pasta din seminţe de susan este o sursă bună de vitamine din grupa B-urilor, necesare pentru funcţionarea normală a proceselor importante din organism.
Tahini se poate consuma pe pâine, în prăjituri ,salate dar şi în supe.
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI