Biblioteci stradale
Trei biblioteci stradale mici au fost instalate de Primăria Municipiului Bistriţa în tot atâtea puncte cu afluenţă mare de trecători.
Articol editat de , 19 martie 2015, 17:00
Este vorba de trei vitrine, construite în aşa fel încât cărţile să fie protejate de intemperii şi care conţin zeci de volume, ce pot fi luate şi lecturate de către cei care iubesc cartea.
Cele trei biblioteci stradale au costat Primăria bistriţeană 30 000 de lei, iar cărţile, care se află acum în ele, au fost donate de angajaţii primăriei.
“Ceea ce am văzut că este bun pentru Europa aducem şi la noi, iar ideea aceasta a fost a doamnei architect-şef a municipiului, Monica Pop, după modelul din Dusseldorf. Nu ştiu dacă are timp cineva, un sfert, o jumătate de oră, să citească aici, pe bancă sau, dacă găseşte o carte bună o duce acasă să o citească. Important este să aducem cartea aproape de cititori”. (Ovidiu Teodor Creţu, primarul Bistriţei)
Administraţia locală speră că acest exerciţiu de lectură să fie dublat şi de unul cetăţenesc, iar cărţile care vor fi împrumutate să fie restituite.
Iniţiativa primăriei de a instala cele trei biblioteci este bine primită de bistriţeni. Unul dintre ei s-a şi grăbit să doneze, el însuşi, câteva zeci de volume:
“Laud administraţia pentru cele trei biblioteci stradale, este un act cultural deosebit pentru municipiu. Acum donez şi eu în jur de 50 de cărţi pentru ele”. (cetăţean)
Biblioteca din zona Big se află în apropierea unei şcoli generale. Să fie o surpriză că copiii au luat-o cu asalt?
“Este nouă această bibliotecă. Vom lua şi noi ceva să citim de aici. Eu voi cauta ceva de istorie” ne spun doi dintre puştii care scrutau atenţi ce cărţi sunt în vitrină.
Dacă cele trei biblioteci stradale vor fi un succes, se vor instala şi altele, a declarat primarul Bistriţei.
Florin Săsărman
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI