Nu iubim pasta şi periuţa de dinţi
Mai puţin de jumătate dintre români se spală zilnic pe dinţi, iar acest fapt se reflectă în sănătatea orală a populaţiei.
De asemenea, în medie ne schimbăm periuţa de dinţi doar o dată pe an, iar această statistică ne plasează la coada Europei şi la acest capitol.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 20 martie 2015, 15:22
Medicii dentişti atrag atenţia că, pe lângă faptul că ne spălăm rar pe dinţi, o facem şi incorect. Periajul ar trebui să fie vertical şi ideal ar fi să folosim periuţa după fiecare masă.
Stomatologul Rodica Diacicov recomandă părinţilor să îşi înveţe copiii încă de mici să se spele pe dinţi, pentru ca, la maturitate, acest lucru să devină unul normal.
„Cam 40% din populaţia României se spală pe dinţi, ceea ce este foarte puţin. În cavitatea bucală există resturi alimentare la o temperatură între 36 şi 37 de grade. Deci este un mediu foarte propice dezvoltării oricărei infecţii.
Cel mai important e să-i duceţi pe copii la stomatolog, să fie instruiţi cum să se spele pe dinţi. Pentru că se creează un reflex condiţionat. Dacă copilul de mic este instruit să se spele pe dinţi, el se va obişnui, îi va intra în sânge.” (medic dentist Rodica Diacicov)
Mihai Miclăuş
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: