Ascultă Radio România Cluj Live

Consumaţi lapte de migdale

Laptele de migdale  este un produs gustos şi bogat în substanţe nutritive, recomandat atât copiilor cât şi  adulţilor.  Acest tip de lapte este renumit în ţările orientale, la noi în ţară  fiind mai puţin cunoscut. Avantajul său constă în faptul că poate fi stocat mai mult timp, fără a fi ţinut la frigider, poate fi utilizat ca aliment de bază zi de zi, mai ales de cei care urmează o dietă vegetariană.

lapte de migdale

Articol editat de Carmen Sas, 22 martie 2015, 06:00

Laptele de migdale nu conţine colesterol, aşa că nu contribuie la îngroşarea arterelor inimii, previne bolile cardiovasculare, ajută la protejarea organismului de efectele nocive ale fumului de ţigară, nu conţine lactoză şi poate fi servit şi de cei care sunt alergici la laptele de vacă.

Prin conţinutul mare de proteine, minerale şi vitamine, laptele de migdale  este recomandat pentru întărirea organismului şi în tratamentul anemiei. Conţine mai multă vitamina E şi magneziu, are o cantitate semnificativă de fosfor, deci ajută  în consolidarea oaselor şi a dinţilor. De asemenea, este o sursă mare de calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc şi complexul de vitamine B. Magneziul din laptele de migdale este important pentru creşterea muşchilor, previne apariţia crampelor musculare şi ameliorează durerile cauzate de acestea. Este recomandat sportivilor care au o activitate fizică intensă.

Laptele de migdale are efect benefic asupra funcţiilor celulelor şi consolidează sistemul imunitar. Având în vedere conţinutul scăzut de calorii, este recomandat în dietele de slăbire. Are o cantitate semnificativă de fibre, deci ajută digestia, nu conţine multe grăsimi şi carbohidraţi.

Laptele de migdale poate fi preparat acasă, este suficient să cumpărăm doar sâmburii de migdale. Avem nevoie de 150 g migdale şi 350 ml apă. Se pun migdalele într-un bol încăpător şi se toarnă apa peste ele, se lasă la înmuiat timp de 4-5 ore. Când migdalele s-au umflat, se curăţă de coajă, iar apoi  se pun într-un blender şi se macină cât mai mărunt. Adăugăm apa şi vom obţine o compoziţie albă ca laptele. Se strecoară prin tifon şi  astfel se obţine laptele de migdale şi respectiv pulpa, ce poate fi folosită ca ingredient la prăjituri.

 

Redacţia

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate