Polițiștii sălăjeni s-au întrecut la gătit
Poliştii sălăjeni au participat luni, 23 martie, la a doua ediţie a concursului de gătit, competiţie organizată şi găzduită de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sălaj pentru a marca în avampremieră Ziua Poliţiei Române.
Articol editat de cristina.rusu, 23 martie 2015, 13:47
Evenimentul a fost şi de această dată un real succes, ofiţerii şi personalul IPJ demonstrând adevărate calităţi în bucătăria ardelenească şi nu numai.
Guiaş, fasole uscată cu ciolan, aperitive tradiţionale, papanaşi şi gogoşi. Nu au lipsit nici carnea de pui la grătar, preparatele de post, dar şi distracţia şi voia bună.
Organizarea a fost una pe măsură. Echipele au fost bine departajate în funcţie de serviciile şi departamentele existente în cadrul IPJ.
Nu a lipsit nici juriul, exigent, dar cât se poate de corect. Totul s-a desfăşurat sub atentele priviri ale sălăjeanului Mircea Groza, invitatul special al evenimentului şi omul care are grijă ca valorile culinare sălăjene să fie promovate în ţară şi străinătate.
Concursul a început încă de la primele orele ale dimineţii cu aprinderea focului şi pregătirea echipelor, fiecare având, evident, un lider. Cele mai gătite au fost preparatele pe bază de fasole şi cartofi cu carne, dar şi aperitivele din care nu au lipsit slănina afumată, cârnatul şi ceapa verde. Competiţia s-a încheiat cu jurizarea aferentă, dar şi cu o petrecere.
Adrian Lungu
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI