Cancerul se tratează prin fototerapie
Cercetătorii de la Universitatea Washington din St. Louis au descoperit o metodă prin care fototerapia poate fi folosită să trateze orice fel de cancer.
Articol editat de cristina.rusu, 25 martie 2015, 06:00
Fototerapia este cunoscută de ceva vreme. Până la acest moment, ea a fost folosită pentru a trata în special diversele boli de piele, precum acneea, psoriazisul sau eczemele. S-a demonstrat chiar că tratamentele pe baza expunerii la lumină ultravioletă pot fi folosite pentru a combate diversele tipuri de cancer de piele.
Problema în aceste situaţii era că tratamentele nu erau eficiente decât la nivelul pielii şi nu aveau niciun efect asupra afecţiunilor din interiorul corpului.
Noua tehnică presupune ingerarea de zahăr combinat cu fluorină radioactivă şi nanoparticule sensibile la lumină ce atacă celulele canceroase.
Este cunoscut faptul că tumorile absorb zahărul, iar când va fi efectuată o tomografie cu emisie pozitronică, fluorina radioactivă va produce radiaţii Cerenkov suficient de puternice cât să declanşeze particulele sensibile la lumină.
În acest fel, fototerapia este efectuată chiar la sursă. Potrivit publicaţiei online Engagdet, procesul este sigur, particulele având ca ţintă tumorile, iar cantitatea de medicamente necesară într-un astfel de tratament este cu mult mai mică decât în chimioterapie.
Metoda va fi testată în curând şi ar putea ajuta numeroase persoane să trateze diverse afecţiuni, fără a fi nevoite să apeleze la alte soluţii.
RADOR
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI