Consumul de lapte și demența
Trei pahare de lapte pe zi ar putea preveni apariţia unor boli precum Alzheimer şi Parkinson, afirmă cercetătorii americani.
Articol editat de cristina.rusu, 28 martie 2015, 06:00
Un nou studiu efectuat în Statele Unite relevă o legătură strânsă între consumul de lapte şi nivelurile ridicate ale antioxidantului natural numit glutation (substanţă chimică care conține aminoacizii cisteina, glicina şi acidul glutamic; are funcţia de coenzimă în numeroase reacţii de oxidoreducere, n.r.) din creierul adulţilor sănătoşi.
Puternicul antioxidant ar putea minimaliza daunele înregistrate la nivelul celulelor creierului provocate de radicalii liberi, grupuri distructive de atomi făcute ca un produs suplimentar al metabolismului care poate deteriora celulele.
Antioxidanţii ajută la neutralizarea acestui tip de degradare oxidativă în organism.
RADOR
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI