Bunătăţi de Paşti
Cornuleţe cu nucă, cornuleţe cu dulceaţă, prăjitură cu mere, cuib de viespi, zacuscă de ghebe, zacuscă de hribi, sirop de gutui, de muguri de pin, sirop de pere, mere şi caise, acestea sunt doar câteva din surprizele pregătite pentru sălăjeni începând de sâmbătă, 28 martie, în Zalău, Crasna, Sărmăşag şi Jibou.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 29 martie 2015, 12:42 / actualizat: 29 martie 2015, 15:56
În aceste localităţi se organizează târguri locale de Paşti.
Primul târg a început încă de vineri, în municipiul Zalău, în spatele Prefecturii Sălaj, unde crescătorii de animale au invitat publicul la o adevărată călătorie printre iepuri şi păsări de casă.
Targul va continua şi în următoarele două săptămâni, accentul urmând să fie pus, de această dată, pe preparate din carne de miel, dar şi pe verdeţuri, toate obţinute de producătorii sălăjeni.
O altă atracţie a evenimentului este reprezentată de dulciurile româneşti şi ungureşti, toate specifice sărbătorilor pascale.
Adrian Lungu