Kefirul din lapte de cocos
Din nucile de cocos se pot obține preparate naturale delicioase, printre care se numără și kefirul, acesta are proprietăți vindecătoare și în plus este plăcut la gust, foarte delicios.
Articol editat de cristina.rusu, 29 martie 2015, 06:00
Kefirul din lapte de cocos are numeroși nutrienți dar mai ales minerale importante pentru sănătate din care nu lipsește potasiu, magneziu, calciu și sodiu.
Potrivit specialiștilor în medicina chineză, kefirul din lapte de cocos este foarte bun pentru ficat, deoarece ajută la curățarea acestuia de toxine.
De asemenea, aduce multe beneficii pentru articulații, piele și ochi. Are efect de calmare a durerilor provocate de afecțiunile articulațiilor, îmbunătățește vederea și atenuează petele de pe piele, în concluzie contribuie la un aspect mai frumos al tenului.
Kefirul din lapte de cocos este benefic pentru glandele suprarenale, ovare, pentru tiroidă și glanda pituitară. Ajută digestia, menține sănătatea intestinelor, poate fi folosit în dietele pentru combaterea obezității. Dacă este introdus în dieta zilnică, ne vom bucura de energie și o stare bună de sănătate. Dacă îl vom servi înainte de somn, să stiţi că ajută la calmarea și restabilirea ecosistemului interior, deoarece specialiștii în domeniul medical spun că în timp ce dormim microflora din intestin se reproduce mai rapid.
Prepararea kefirului din lapte de cocos se face într-un mod foarte simplu.
Avem nevoie de o nucă de cocos din care vom scurge lichidul. Acest lichid se încălzeşte la 32 grade Celsius, apoi se amestecă cu un catalizator cu lactobacili, drojdii prietenoase sau o combinație de bacterii și drojdii ce sunt în amestec cu lipide, zaharuri și proteine.
Lichidul astfel obținut se pune într-un vas izolat termic, într-un mediu cald și stabil cu temperatura de 21 grade Celsius și se lasă să stea timp de 36 de ore. În acest timp microflora va fermenta aproape tot zahărul. Gustul va fi plăcut, iar proprietățile nutritive și medicinale excelente.
Sănătate
Nu uitați Radio Cluj se poate asculta și online, AICI