Ascultă Radio România Cluj Live

Kefirul din lapte de cocos

Din nucile de cocos se pot obține preparate naturale delicioase, printre care se numără și kefirul, acesta are proprietăți vindecătoare și în plus este plăcut la gust, foarte delicios.

kefir cocos
Foto: kefir cocos

Articol editat de cristina.rusu, 29 martie 2015, 06:00

Kefirul din lapte de cocos are numeroși nutrienți dar mai ales minerale importante pentru sănătate din care nu lipsește potasiu, magneziu, calciu și sodiu.

Potrivit specialiștilor în medicina chineză, kefirul din lapte de cocos este foarte bun pentru ficat, deoarece ajută la curățarea acestuia de toxine.

De asemenea, aduce multe beneficii pentru articulații, piele și ochi. Are efect de calmare a durerilor provocate de afecțiunile articulațiilor, îmbunătățește vederea și atenuează petele de pe piele, în concluzie contribuie la un aspect mai frumos al tenului.

Kefirul din lapte de cocos este benefic pentru glandele suprarenale, ovare, pentru tiroidă și glanda pituitară. Ajută digestia, menține sănătatea intestinelor, poate fi folosit în dietele pentru combaterea obezității. Dacă este introdus în dieta zilnică, ne vom bucura de energie și o stare bună de sănătate. Dacă îl vom servi înainte de somn, să stiţi că ajută la calmarea și restabilirea ecosistemului interior, deoarece specialiștii în domeniul medical spun că în timp ce dormim microflora din intestin se reproduce mai rapid.

Prepararea kefirului din lapte de cocos se face într-un mod foarte simplu.

Avem nevoie de o nucă de cocos din care vom scurge lichidul. Acest lichid se încălzeşte la 32 grade Celsius, apoi se amestecă cu un catalizator cu lactobacili, drojdii prietenoase sau o combinație de bacterii și drojdii ce sunt în amestec cu lipide, zaharuri și proteine.

Lichidul astfel obținut se pune într-un vas izolat termic, într-un mediu cald și stabil cu temperatura de 21 grade Celsius și se lasă să stea timp de 36 de ore. În acest timp microflora va fermenta aproape tot zahărul. Gustul va fi plăcut, iar proprietățile nutritive și medicinale excelente.

 

Sănătate

 

Nu uitați Radio Cluj se poate asculta și online, AICI

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate