Curmalele previn cancerul şi accidentul vascular cerebral
Curmalele întăresc imunitatea şi ajută la reducerea colesterolului rău. Fluorul pe care îl conţin protejează dinții de carii, iar seleniul reduce riscul apariţiei cancerului.
Articol editat de , 31 martie 2015, 15:29
Aceste fructe dulci sunt bogate în vitaminele C, A, B1, B2, B3, B5 și conţin peste 20 de aminoacizi diferiți, furnizând corpului fibre, potasiu și cupru.
O altă proprietate a curmalelor este cea laxativă, iar datorită conţinutului bogat de magneziu, au proprietăţi anti-inflamatorii și reduc tensiunea arterială.
Deoarece curmalele sunt bogate în potasiu, ele susțin și funcționarea corespunzătoare a inimii – astfel se reduce la minimum riscul de accident vascular cerebral.
Totuşi, specialiştii recomandă evitarea curmalelor importate din Tunisia, Egipt sau Maroc, deoarece soiurile cultivate în aceste ţări nu sunt dulci în mod natural, iar producătorii locali adaugă glucoză și conservanți.
RADOR