Ouăle înlocuite de alte alimente
Oul este un aliment destul de des întâlnit în meniurile noastre. Există persoane care au reacții neplăcute dacă mănâncă ouă. Alergia la ouă este una din cele mai cunoscute tipuri de afecțiuni alergice și apare mai ales la copii. Ouăle spun specialiştii pot fi înlocuite de alte alimente.
Articol editat de , 1 aprilie 2015, 06:00
Persoanele care nu vor să consume deloc ouă pot alege produse care sunt preparate din lapte de soia sau făină de năut. După cum se știe, ouăle sunt utilizate pe scară largă în industria alimentară.
Există o mare diversitate de produse care au în compoziția lor și ouă, ca de exemplu: pâine, paste, produse de patiserie, maioneză, sosuri, cârnați, înghețata, prăjiturile cu glazură și creme.
Pentru prăjituri specialiştii ne recomandă iaurtul și fructele care pot da savoare aluatului și pot înlocui foarte bine oul. Se pot alege legumele și fructele pasate, mai ales bananele și bostanul, care sunt foarte bune în prăjiturile făcute acasă la cuptor, fie ele plăcinte sau brioșe.
Cei care tolerează ouăle bine gătite, fierte, le pot consuma astfel preparate. Acestea trebuie fierte timp de 10 minute la 100 grade Celsius, deoarece prin gătit scade capacitatea alergică a proteinelor.
E bine de ştiut că există şi medicamente care pot conține derivați de ou, de aceea dacă sunteți alergici la ouă este bine să spuneți farmacistului sau medicului despre această problemă de sănătate pentru a vă recomanda un alt medicament înlocuitor.
Redacţia
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: