Vecin cu stadionul
Locuitorii din vecinătatea stadionului Cluj Arena spun că nu sunt deloc deranjaţi de competiţiile sportive. Din contră, cei care locuiesc în cartier de mai multe decenii îşi aduc aminte cu plăcere de meciurile de odinioară.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 1 aprilie 2015, 14:41
“Dacă nu puteam ajunge la meci, stăteam în balcon cu soţul meu şi aşteptam să treacă galeria. Veneau în număr foarte mare, toţi tineri, fluturând steagurile alb-negre ale echipei de fotbal U Cluj. Îi întrebam care a fost scorul şi, dacă era pozitiv, aplaudam şi ne bucuram împreună”.
Mai dificilă pentru locuitorii din zonă a fost perioada în care se aflau în construcţie stadionul şi sala polivalentă.
Praf, zgomot şi gropi în asfalt, plus decizia de a desfiinţa staţia de tramvai din faţa blocurilor. În plus, drumul până la noua staţie din aproprierea Cluj Arena era dificil de parcurs, pentru că trotuarul fusese ocupat de şantierul noii săli polivalente.
Oamenii au făcut o solicitare în scris la primărie şi după o vreme staţia a fost reînfiinţată în vechiul amplasament.
Toţi cei cu care am stat de vorbă au spus apăsat că nu competiţiile şi evenimentele de pe stadion îi deranjează.
Publicul care vine pe Cluj Arena creează însă un mare discomfort pentru cei care locuiesc în apropriere.
Şoferii parchează care pe unde apucă, blochează accesul în curţi şi, cel mai grav, urcă pe spaţiul verde din parc.
Fiind zi de meci, Aleea Stadionului, oricum foarte îngustă, a fost deseori blocată marţi de zecile de microbişti veniţi să-şi cumpere bilet şi care opreau cu nonşalanţă în loc de nepermis.
Dar ce obstacol poate fi un biet gard viu pentru un tânăr hotărât să vadă meciul şi să facă economii importante refuzând să plătească doi-trei lei pentru un loc în parkingul subteran.
Doina Borgovan
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI