Putem prepara orez cu puţine calorii
Oameni de ştiinţă afirmă că au descoperit o metodă de a face orezul mai puţin bogat în calorii – prepararea sa cu ulei de nucă de cocos, cu jumătate de zi înainte de a fi consumat.
Articol editat de , 3 aprilie 2015, 06:00
Potrivit unor cercetători din Sri Lanka, pregătirea orezului în acest mod îi reduce caloriile cu până la 60%. Experţi nutriţionişti din Marea Britanie au avertizat, însă, că aceasta nu este o metodă rapidă de a pierde în greutate.
Alimentele care conţin amidon precum orezul, cunoscute drept carbohidraţi, sunt o bogată sursă de energie. Atunci când sunt consumate, organismul le transformă în zaharuri simple. Orice resturi vor fi stocate în organism şi transformate rapid în glucoză, dacă este necesar. Însă prea multă glucoză care circulă în sânge s-ar putea transforma, în cele din urmă, în grăsime.
RADOR
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: