Legumele cu frunze verzi ajută la prevenirea demenței
Este bine cunoscut faptul că legumele cu frunze verzi sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente, având un conținut de nutrienți extrem de ridicat și o concentrație de antioxidanți, flavonoide, vitamine și minerale. Dacă vom consuma zilnic o porție de legume cu frunze verzi, vom reduce considerabil riscul dezvoltării demenței.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 7 aprilie 2015, 06:00 / actualizat: 8 aprilie 2015, 10:29
Cercetătorii de la Rush University Medical Center, Chicago, din Statele Unite ale Americii, au ajuns la această concluzie, realizând un studiu în cadrul căruia au urmărit dieta alimentară și modul în care funcționa creierul a 950 de persoane de vârsta a treia. Persoanele, care aveau vârsta medie de 81 de ani, au fost supuse la 19 teste pentru stabilirea funcțiilor lor intelectuale și cognitive, dar și a modului în care vorbeau, după ce consumau legume cu frunze verzi. Ca urmare, persoanele care consumau o porţie sau două de spanac pe zi aveau mai puține simptome de demență.
Consumul acestor legume stopa dezvoltarea proceselor distructive cu 11 ani, titrează Meddaily. Martha Clare Morris, autoarea acestui studiu, susține că aceste legume sunt o metodă accesibilă, care poate schimba în bine viaţa a mii de persoane.
Se precizează că frunzele legumelor care conțin cantități mari de minerale, vitamine și fibre contribuie la prevenirea demenței. De exemplu vitamina К, luteina, acidul folic și betacarotenul sunt conţinute în cantități mari în aceste legume. De altfel, a fost demonstrat anterior că spanacul oferă capacitatea de a crește nivelul intelectual al individului.
RADOR
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI