Ascultă Radio România Cluj Live

Legumele cu frunze verzi ajută la prevenirea demenței

Este bine cunoscut faptul că legumele cu frunze verzi sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente, având un conținut de nutrienți extrem de ridicat și o concentrație de antioxidanți, flavonoide, vitamine și minerale. Dacă vom consuma zilnic o porție de legume cu frunze verzi, vom reduce considerabil riscul dezvoltării demenței.

Legumele cu frunze verzi ajută la prevenirea demenței

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 7 aprilie 2015, 06:00 / actualizat: 8 aprilie 2015, 10:29

Cercetătorii de la Rush University Medical Center, Chicago, din Statele Unite ale Americii, au ajuns la această concluzie, realizând un studiu în cadrul căruia au urmărit dieta alimentară și modul în care funcționa creierul a 950 de persoane de vârsta a treia. Persoanele, care aveau vârsta medie de 81 de ani, au fost supuse la 19 teste pentru stabilirea funcțiilor lor intelectuale și cognitive, dar și a modului în care vorbeau, după ce consumau legume cu frunze verzi. Ca urmare, persoanele care consumau o porţie sau două de spanac pe zi aveau mai puține simptome de demență.

Consumul acestor legume stopa dezvoltarea proceselor distructive cu 11 ani, titrează Meddaily. Martha Clare Morris, autoarea acestui studiu, susține că aceste legume sunt o metodă accesibilă, care poate schimba în bine viaţa a mii de persoane.

Se precizează că frunzele legumelor care conțin cantități mari de minerale, vitamine și fibre contribuie la prevenirea demenței. De exemplu vitamina К, luteina, acidul folic și betacarotenul sunt conţinute în cantități mari în aceste legume. De altfel, a fost demonstrat anterior că spanacul oferă capacitatea de a crește nivelul intelectual al individului.

 

RADOR

Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate