Reduceri de prețuri la carne și lactate
Producătorii de carne salută decizia Guvernului de a reduce TVA pentru produsele agro-alimentare şi anunţă că vor opera şi ei o scădere cu 2 procente a preţului de reţetă.
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 7 aprilie 2015, 19:55
Preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii, Radu Timiş a declarat marți, 7 aprilie, la Radio România Actualităţi, că va cere şi magazinelor să micşoreze cu 2 la sută preţurile la produsele din carne, pentru a-i ajuta pe cumpărători:
Noi vom reduce încă 2 la sută din prețul de rețetă și invităm magazinele să dea și ele 2 la sută, adică efortul ăsta să nu-l facă numai statul să-l facem și noi și producătorii și magazinele. În final să se vadă o diferență majoră în prețul produselor pentru că, noi o dată ce vom face volume mai mari cu 20-30 la sută noi nu vom pierde, că vom face această reducere de preț, ci vom câștiga că vom vinde mai mult. (Radu Timiș, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii)
La rândul său, preşedintele Asociaţiei Patronale din Industria Laptelui, Dorin Cojocaru, a precizat că scăderea TVA la 9% pentru produsele agro-alimentare îi va avantaja şi pe producătorii de lapte.
Vă reamintim că fermierii români au protestat de mai multe ori, îngrijoraţi că după eliminarea cotelor de lapte la nivelul Uniunii Europene, nu vor face faţă concurenţei din vest, unde subvenţiile sunt mai mari şi permit scăderea preţului la acest produs.
RADOR
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI