Trei reguli de bază într-un restaurant
Într-un interviu acordat publicaţiei americane „Mother Jones” profesorul Brian Wansink de la Universitatea Cornell din New York a prezentat trei reguli de bază care trebuie respectate pentru un efect benefic asupra alimentaţiei sănătoase.

Articol editat de cristina.rusu, 11 aprilie 2015, 06:00
În cazul părinţilor, de exemplu, profesorul a menţionat trei metode minunate prin care copiii pot fi convinşi să consume mai multe fructe şi legume.
Conform cercetărilor specialistului, restaurantul şi locul ales în interiorul acestuia pentru a servi masa ne pot influenţa sănătatea. În acest sens, profesorul susţine trei metode sănătoase şi utile, chiar dacă par bizare la prima vedere.
El recomandă alegerea unui restaurant cu încăperi bine luminate, în care poate fi ascultată muzică. Într-un asemenea mediu se consumă mai puţine calorii.
Dacă locul ales este lângă fereastră, există şanse cu 80% mai mari de a comanda şi salată.
Nu este indicată o poziţionare în apropierea barului, deoarece în acest loc, şansele de a comanda şi desert cresc cu 73%.
Pe parcursul studiului, profesorul a urmărit cu atenţie alegerile făcute de 200 de femei din SUA, referitor la restaurantele frecventate şi locul de servit masa. Profesorul a luat în calcul şi greutatea corporală a participantelor la studiu.
RADOR
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI