Revoluție în istoria analizelor de sânge
Câţiva dintre cei mai de succes oameni de afaceri ai lumii nu şi-au terminat niciodată studiile, printre ei aflându-se Mark Zuckerberg şi Bill Gates, care au renunţat la Harvard, una dintre cele mai prestigioase universităţi din Statele Unite ale Americii.
Articol editat de cristina.rusu, 13 aprilie 2015, 18:00
Povestea lor este similară cu cea a lui Elizabeth Holmes, tânăra în vârstă de 30 de ani care are o avere de 4,5 miliarde de dolari datorită companiei Theranos, axată pe transformarea procedurilor medicale. Ea era studentă la Universitatea Stanford, dar în 2003, când avea doar 19 ani, a renunţat la studii şi a pornit în căutarea unei idei care să revoluţioneze sistemul medical.
Holmes a petrecut 11 ani dezvoltând o tehnologie de testare a sângelui prin folosirea unei singure picături obţinute din deget, fără niciun fel de durere pentru pacient. Pe lângă simplificarea procesului, Holmes a reuşit scăderea costurilor cu aproape 90%. Sistemul dezvoltat de Holmes va schimba probabil sistemul de sănătate în întreaga lume, mai ales că procesul de testare a sângelui nu a cunoscut schimbări în ultimii 50 de ani.
RADOR
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI