Cui îi aparţine oraşul Sibiu?
Tinerii îşi vor exprima punctul de vedere la atelierul Cui îi aparţine oraşul? de la Sibiu.
Articol editat de , 16 aprilie 2015, 16:41
Tinerii au dreptul de a schimba lucrurile care îi nemulţumesc la oraşul în care trăiesc. Aceasta este şi deviza proiectului Cui îi aparţine oraşul? demarat de Forumurile de Tineret German din Sibiu şi Suceava.
Este important ca tinerii să realizeze că pot să schimbe lucrurile care îi deranjează, în viaţa de zi cu zi din mediul urban. Vrem să le arătăm că prin acţiuni mici poţi să schimbi atitudinea pe care o au oamenii şi poţi să creezi o comunicare în mediul social. Încercăm să schimbăm lumea prin paşi mici. Este important să îi încurajăm, pentru că fiecare idee mică pe care o au, poate să fie ideea şi altor grupuri mai mari de oameni. Oraşele sunt guvernate de arhitecţi, investiţii şi politică, dar persoana care trăieşte în acest mediu are şi ea dreptul să decidă ce se întâmplă cu propriul oraş. (Tabea Freutel, coordonatorul proiectului)
Tinerii spun că au mare nevoie de mai multe colţuri verzi în Sibiu. De asemenea, spun că nu s-ar supăra nici dacă s-ar crea mai multe cinematografe.
În oraşul meu ar putea fi mult mai multe parcuri şi mult mai multe rute pentru biciclişti pentru că suntem nişte oameni sportivi. S-ar putea acorda mult mai mult interes naturii.
Părerea mea este că pentru tinerii din zilele noastre ar merge mai multe cinematografe şi mai multe magazine de haine pentru că noi, tinerii, suntem pasionaţi de modă. Şi natura ar trebui îngrijită. Avem nevoie de mai multe parcuri şi zone pentru sportivi. Ar trebui să fie apreciate mai des sporturile.
Atelierul de discuţii cu tinerii are loc în perioada 16-18 aprilie la Sibiu, iar rezultatele vor fi prezentate sâmbătă, de la ora 19:30 la Forumul Democrat al Germanilor.
Cristina Bălău