Păstrăvărie distrusă
Considerată una dintre cele mai mari păstrăvării din Europa, ferma piscicolă construită cu fonduri europene, în localitatea sălăjeană Plopiş, pentru a produce carne de peşte în lipsă de stres şi-a închis porţile. De vină, spun specialiştii, au fost în primul rând secarea unor izvoare de munte de unde era alimentată ferma, dar şi degradarea calităţii apei din cauza mistreţilor.Investiţia a costat aproximativ 3 milioane de euro, iar problemele au început la doar câteva luni de la inaugurarea din 2013.
Articol editat de , 22 aprilie 2015, 16:21 / actualizat: 23 aprilie 2015, 12:13
Fermierii au constatat că debitul izvoarelor din zonă a început să scadă, iar apa era tot mai tulbure din cauza turmelor de mistreţi. Pierderile au fost din păcate totale, iar ferma şi-a închis porţile deşi era unică în Romania. Atât PH-ul apei cât şi dozarea hranei era realizată cu ajutorul unui server comandat inclusiv de la distanţă. Carnea peştelui era procesată în lipsă de stres pentru o calitate superioară.
Adrian Lungu
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI