Ascultă Radio România Cluj Live

Secretul longevității se află în Japonia

Un nou studiu, prezentat de Daily Mail, arată că o dietă bogată în pește crud și ceai verde face ca viața femeilor din Japonia să fie mai lungă decât a altora.

Secretul longevității se află în Japonia
Foto: Cinci reguli pentru slăbit

Articol editat de , 23 aprilie 2015, 06:00

Femeile japoneze nu consumă lactate şi pâine, în schimb mănâncă foarte des peşte, de trei ori pe săptămână. Ele trăiesc, în medie, 86,4 ani, mai mult decât femeile din Marea Britanie, unde speranţa de viaţă este de aproximativ 82 de ani. Studiul mai arată că japonezele consumă cu 25% mai puține calorii decât britanicele, iar acest lucru se datorează și faptului că în loc de furculiţe sunt folosite pentru mâncat beţigaşele. Organismul are timp astfel să savureze mâncarea, să-şi dea seama ce consumă şi prin urmare simte nevoia să mănânce mai puţin. Mai multe studii au demonstrat multiplele efecte benefice ale ceaiului verde. Consumul acestuia stimulează activitatea cognitivă, în special memoria pe termen scurt. Ultimele cercetări relevă că extractele din această plantă pot fi folosite pentru a trata demența și alte boli psihice. O cercetare recentă efectuată de Universitatea din Basel a demonstrat că extractul de ceai verde stimulează activitatea creierului uman, cei care l-au consumat beneficiind de o îmbunătățire considerabilă a funcțiilor memoriei.

RADOR

Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate