Secretul longevității se află în Japonia
Un nou studiu, prezentat de Daily Mail, arată că o dietă bogată în pește crud și ceai verde face ca viața femeilor din Japonia să fie mai lungă decât a altora.
Articol editat de , 23 aprilie 2015, 06:00
Femeile japoneze nu consumă lactate şi pâine, în schimb mănâncă foarte des peşte, de trei ori pe săptămână. Ele trăiesc, în medie, 86,4 ani, mai mult decât femeile din Marea Britanie, unde speranţa de viaţă este de aproximativ 82 de ani. Studiul mai arată că japonezele consumă cu 25% mai puține calorii decât britanicele, iar acest lucru se datorează și faptului că în loc de furculiţe sunt folosite pentru mâncat beţigaşele. Organismul are timp astfel să savureze mâncarea, să-şi dea seama ce consumă şi prin urmare simte nevoia să mănânce mai puţin. Mai multe studii au demonstrat multiplele efecte benefice ale ceaiului verde. Consumul acestuia stimulează activitatea cognitivă, în special memoria pe termen scurt. Ultimele cercetări relevă că extractele din această plantă pot fi folosite pentru a trata demența și alte boli psihice. O cercetare recentă efectuată de Universitatea din Basel a demonstrat că extractul de ceai verde stimulează activitatea creierului uman, cei care l-au consumat beneficiind de o îmbunătățire considerabilă a funcțiilor memoriei.
RADOR
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI