Proaspete, dulci, apetisante
Sunt proaspete, au o coajă crocantă, iar interiorul e dulce şi apetisant!
Articol editat de Carmen Sas, 26 aprilie 2015, 12:00
Moşocoarnele, căci despre ele este vorba, sunt un fel de brânzoici specifice localităţilor de pe Valea Barcăului, care sunt preparate în special în ultimele zile ale lunii aprilie, pentru a marca venirea primăverii şi încălzirea vremii.
Moşocoarnele reprezintă un desert apreciat de localnici şi servit mai ales turiştilor şi oaspeţilor din alte localităţi, fiind apreciate de peste un secol mai ales în localitatea Iaz, acolo unde locuieşte şi sălăjeanca Ligia Bodea, o tânără care spune ca fără moşocoarne, Valea Barcăului ar fi de nebăgat în seamă.
Moşocoarnele sunt coapte obligatoriu în cuptorul de pâine şi servite calde, fiind un deliciu inclusiv pentru copii, mai ales dacă în preajmă se afla şi un pahar cu lapte cald.
Reţeta este cunoscută şi în judeţele învecinate, fiind preparate mai ales în zi de sărbătoare.
Adrian Lungu
Nu uitaţi, Radio Cluj poate fi ascultat şi on line, AICI.