Despre fasole și proprietățile ei
În lume există o mulțime de varietăți de fasole, toate pline de vitamine, minerale și nutrienți. Însă, dintre toate speciile de fasole, 4 se remarcă în curele de slăbire, datorită beneficiilor pe care le aduc.
Articol editat de cristina.rusu, 29 aprilie 2015, 06:00
Fasolea poate provoca nesuferitele flatulențe, însă nu în orice condiții, ci doar dacă este consumată în cantități mari la o masă.
Explicația este simplă: fasolea conține o cantitate moderată de rafinoză, o triglucidă formată din puțină glucoză, puțină fructoză și puțină galactoză.
În organism, rafinoza crește asimilarea calciului la nivelul intestinului subțire și stimulează activitatea intestinului gros, însă, în cantitati mai mari, poate provoca un disconfort abdominal, balonare și flatulențe. Așadar, consumați fasole în porții potrivite și nu veți avea probleme cu flatulențele.
Una dintre cele mai ușor de găsit este fasolea albă, deoarece are o largă răspândire. Cunoscută pentru proprietatile tămăduitoare, fasolea albă poate ajuta la slăbitul natural.
Are un conținut ridicat de fibre, la care se adaugă proteine, carbohidrați complecși, potasiu, calciu, fier, vitamina A și vitamina C.
Toate aceste ingrediente îți sunt extrem de utile în dietă.
Fibrele ne ajută să mâncăm mai puțin și să căpătăm mai rapid o senzație de sațietate, proteinele ne conferă energie și ne ajută să ardem rapid caloriile, potasiul reduce retenția apei și scade nivelul de colesterol din sânge, calciul contribuie la topirea depozitelor de grăsime, fierul alungă starea de moleșeală, iar vitaminele A și C păstrează frumusețea pielii, afectată de radicalii liberi.
Ar trebui sa știm că fibrele înlesnesc digestia, previn constipația și alungă balonarea.
Fasolea roșie este și ea foarte bună în diete. Studiile arată că acest tip de fasole conține ingrediente active care suprimă pofta de mâncare și ține sub control nivelul zahărului din sânge. Astfel, nu vom simți nevoia să mâncăm între mese, iar cand vine ora prânzul sau a cinei vom mânca mai puțin ca de obicei, deoarece fasolea face ca senzația de sațietate să se instaleze rapid.
Fasolea roșie contribuie și la eliminarea grăsimilor nesănătoase din organism.
Un alt fel de fasole este cea neagră, plină de fibre care accelerează digestia și de proteine care te ajută să arzi depozitele adipoase, ceea ce înseamnă că vei slăbi rapid și sănătos.
Ceea ce este deosebit la fasolea neagră este conținutul de antocianină, o flavonoidă care încetinește îmbătrânirea si contribuie la refacerea celulelor.
Astfel, fasolea neagră nu te ajută doar să slăbești, ci și să ai o piele frumoasă, tânără.
Fasolea verde, pe care o găsim în piețe mai ales primăvara și vara, conține fibre alimentare care stimuleazp digestia, previne constipația și ajută la refacerea microflorei intestinale.
La fel ca celelalte tipuri de fasole, și fasolea verde este plină de vitamine și minerale.
Sănătate
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI