Scumpirile sunt „un rezultat al dinamicii pieţei”
Reprezentanţii principalelor lanţuri comerciale resping teoria unei înţelegeri privind stabilirea preţurilor. Ei spun că scumpirile din ultima perioadă sunt strict un rezultat al dinamicii pieţei, care impune creşteri sau scăderi de preţ în funcţie de ofertă şi de sezon.
Vicepreşedintele Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, Delia Nica.
Articol editat de , 30 aprilie 2015, 09:38
Sigur că există creşteri de preţuri. Dacă o să-mi vină un avocado cu un preţ mai mare de la furnizor, sigur că acest lucru o să se regăsească la raft, sigur că veţi regăsi reduceri de preţ la legume şi fructe autohtone în secunda în care va apărea pe piaţă producţia proprie. Toate lucrurile ţin de dinamica unei pieţe concurenţiale. Eu vorbesc acum din punct de vedere al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale; este că nu am avut o comunicare de creştere artificială a preţurilor la raft. (Delia Nica, vicepreşedintele Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România)
În Sălaj, preţul cărnii s-a menţinut în ultimele zile. Au fost înregistrate chiar scăderi în cazul cărnii de porc, potrivit datelor prezentate de asociaţiile producătorilor locali de carne de porc şi ovine. Dacă în urmă cu o săptămână un kilogram de pulpă de porc costa în magazinele din Zalău între 25 şi 25,30 de lei, miercuri, preţul varia între 24,49 şi 24,99 de lei. O scădere uşoară fost semnalată şi în cazul cărnii de vită, reducerea fiind cuprinsă între 25 şi 90 de bani pentru un kilogram.
RADOR