Micul simbolul românului
Micii reprezintă simbolul românesc care nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor în ziua de 1 Mai și nu numai, consideră bucătarii sălăjeni care promovează în aceste zile rețeta cu adevărat românească din care nu lipsește carnea de oaie și bicarbonatul de sodiu, totul după ce oficialii Uniunii Europene au încercat inițial să interzică preparatul tocmai din cauza conținutului de bicarbonat alimentar.
Articol editat de cristina.rusu, 1 mai 2015, 06:00 / actualizat: 2 mai 2015, 10:03
Sălăjeanul Gheorghe Morar, specialist în bucătăria ardelenească apreciază că gustul micilor fără bicarbonat este unul fad, greu de obținut cu alte ingrediente.
În opinia lui Gheorghe Morar, nu doar compoziția micilor este importantă, ci și modul de prăjire care trebuie să fie unul exact, cu jar bine pregatit.
Adrian Lungu
Foto realizate de Adrian Lungu la friptul micilor în Meseșenii de Jos
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI