„Zgomotul alb” calmează și adoarme bebelușii
Sunetele numite „zgomot alb” pot să placă uneori urechilor umane, în special urechilor sensibile de copil, mai ales atunci când micuţul plânge din cauza colicilor, este speriat sau iritat înainte de a adormi.
Articol editat de cristina.rusu, 3 mai 2015, 18:00
Zgomot alb este un termen definit de un amestec de sunete de anumită frecvență și de repetarea acestora, care sunt incluse în intervalul de frecvență de la 20 până la 20.000 de hertzi , a explicat doctorul pediatru Daniela Todorovic.
Ea a precizat că „zgomotul alb” poate fi produs de electrocasnice sau sunetele naturii.
Dintre electrocasnice, cele care produc zgomot alb sunt: aspiratorul, ventilatorul, uscătorul de păr, mașina de spălat, mașina de spălat vase. Sunetele naturii care liniştesc sunt: sunetul valurilor, ploaia, ciripitul păsărilor, foşnetul de frunze, cascada sau apa unui râu. Zgomot alb se recomandă în scopuri terapeutice, reglementarea tulburărilor de somn, eliminarea sentimentului de zumzet în urechi (tinitus), detensionare.( dr. Todorovic)
Aceste sunete seamănă cu cele pe care copilul le-a auzit în viaţa intrauterină, imitând zgomotul fluxului sanguin prin vasele de sânge şi sunetele care vin din exterior.
RADOR
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI