Obiceiurile alimentare ale angajaţilor români
Românii îşi doresc să aibă un comportament alimentar sănătos pe termen lung, dar nu reuşesc pentru că ignoră acest aspect în viaţa de zi cu zi. Aceasta este concluzia unui studiu privind obiceiurile alimentare, publicat miercuri, 6 mai.
Astfel, aproape 70% dintre angajaţi consideră prânzul mai degrabă o ocazie bună pentru o pauză de relaxare decât pentru cea mai importantă masă a zilei, în timp ce peste 60% – mănâncă „pe fugă”, adică alocă acestei mese principale mai puţin de 30 de minute. Doctorul Ana Maria Iulian, specialist în tratamentul obezităţii infantile aminteşte importanţa prânzului într-un stil de viaţă sănătos:
Auzi întotdeauna că micul dejun e cea mai importantă masă a zilei, dar la fel este şi cu prânzul, deoarece ne oferă energie şi puterea de a ne concentra până seara pentru ceea ce avem de făcut după ce mâncăm. Şi e foarte important să ştim ce anume să mâncăm, pentru a nu face acea faimoasă hipotensiune postprandială, după care ne apucă somnul şi după care nu mai avem niciun fel de chef să muncim, ci ne-ar trebui o jumătate de oră de somn. (Doctorul Ana Maria Iulian)
Articol editat de Camelia Velțan, 6 mai 2015, 18:52
Radio România Actualităţi