Alimentele sănătoase pot salva Terra
Ecologistul David Tilman, de la Universitatea din Minnesota, are o părere inedită despre salvarea Terrei.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 10 mai 2015, 06:00 / actualizat: 11 mai 2015, 9:35
El spune că o scurtă perioadă în care stăm departe de toate alimentele dăunătoare sănătăţii ne poate prelungi viaţa. Şi nu numai atât. Tilman este de părere că acest lucru ajută şi la salvarea treptată a planetei.
Studiul, publicat în revista online Nature, sintetizează date despre costul de producţie al alimentelor, dietele la modă şi relaţia dintre alimentaţie şi sănătate. De când veniturile au început să crească, între 1961 şi 2009, oamenii au început să consume mai multe proteine din carne şi să depăşească numărul de calorii pe care o persoană normală ar trebui să le consume.
Când aceste rezultate au fost puse în balanţă cu tendinţa de creştere a populaţiei planetei, a reieşit că în 2050 stilul alimentar general va conţine mult mai puţine fructe şi legume, cu 60% mai multe calorii nefolositoare şi 25% până la 50% mai multă carne de porc, de vită şi ouă.
Lucrul cel mai important pe care îl putem face este să ne concentrăm asupra prezentului şi să mâncăm sănătos, potrivit lui Tilman.
RADOR
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI