Indiscreţia jurnalistului face auzit glasul cumpărătorului de carte
E privilegiul jurnaliştilor să fie indiscreţi, fără a fi consideraţi nepoliticoşi. Am aflat, aşadar, ce cărţi au cumpărat oamenii la Gaudeamus Oradea:
Articol editat de , 15 mai 2015, 12:35 / actualizat: 15 mai 2015, 13:35
De la editura Militară am cumpărat o reeditare a unei culegeri a generalului G. Mărdărescu. Sunt istoric, vin de la Cluj şi mă ocup de Primul Război Mondial. Din păcate, până acum această carte nu ajuns în biblioteca mea. Sunt mulţumit.
Am cumpărat o colecţie de cărticele cu istorioare pentru suflet, pentru adulţi. Par povestioare simple pentru copii, dar de fapt au tâlc.
DOOM – dicţionar ortoepic, ortografic şi morfologic la limbii române. Deşi cartea există pe internet am dorit-o tipărită pe hârtie, pentru că nu e totul pe internet şi nici suficientă informaţia de acolo. Cartea de hârtie pentru mine rămâne o plăcere şi o sursă sigură. Pe internet, din păcate, se poate interveni, se poate greşi.
Am cumpărat Tratatul de istorie a românilor al Academiei Române, volumul X. Sunt studentă şi îl voi folosi la teza mea de doctorat.
Dacă se cumpără multă carte de istorie, să reţinem recomandarea reprezentantei editurii Saeculum şi Vestala, Infernul prizonierilor români în Rusia Sovietică, două volume semnate Ionel Oprişan, în colecţia Documente revelatorii:
E o carte apreciată de oamenii care vor să vadă adevărul istoriei de acum 70-80 de ani. Sunt mărturii înregistrate pe bandă de magnetofon, ale unor oameni care , unii nu mia există. Ia uitaţi ce spune aici: Jirlău, judeţul Brăila, anul, luna, ziua. Sunt mărturii ale oamenilor care au fost pe front în Rusia Sovietică, mărturii de la oamenii care trăiesc şi în ziua de azi.(Elena Ţăruş, ed Saeculum şi Vestala)
Târgul Gaudeamus Oradea continuă până duminică, 17 mai, când vor fi decernate trofeele acestei ediţii.
Oana Cristea Grigorescu