Reenactment Medieval în România
În copilărie mulţi dintre noi ne doream să fim cavaleri sau prințese. Această dorință poate deveni acum realitate în cadrul festivalului Reenactment Medieval.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 17 mai 2015, 08:10
Pasiunea pentru medieval s-a materializat de câţiva ani în festivaluri care își propun să pună în valoare monumentele istorice prin acest gen de manifestări culturale. Totul a pornit de la ideea de a reconstitui aspecte care alcătuiau societatea medievală a Europei.
S-au format trupe de reenactment care aduc în fața publicului recuzită: costume, arme, manufacturi, toate create după surse istorice.
Workshop-urile de mânuirea armelor şi de dans medieval oferă publicului şansa de a se transforma într-un personaj medieval. Armurile cavalerilor din perioada medievală constau în cămăși de zale și armuri de platoșă. Acestea sunt realizate manual, fiind inspirate din replici găsite în muzee, cărți, sculpturi şi picturi din biserici.
Țara noastră a avut parte de o istorie bogată. Multe oraşe din România păstrează mărturia civilizațiilor care au trecut pe aceste meleaguri și au lăsat în urmă capodopere zidite în piatră.
Sighișoara, oraș cu o istorie tumultoasă, atrage an după an mii de turiști însetați de aventura medievală, pentru a lua parte la magia spectacolelor. La festival îşi fac apariţia trupe de tineri din toată țara, uniți de dorința de a se identifica cu spiritul epocii medievale.
Festivaluri Reenactment Medieval au loc în Sibiu, Mediaş, Sighișoara, Brașov, Făgăraș, Suceava, Bistrița, Târgu Mureş, Hunedoara. Toate aceste locații promit să ofere pe timp de festival un spectacol pe cinste pentru întreaga familie.
Jakab Mihai
Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane (Jurnalism, Comunicare şi Relaţii Publice)
Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu