Cs Ultimate Kickboxing Sighet – Poveste de succes –
Am avut onoarea să realizez un interviu cu senseiul celui mai nou club sportiv de kickboxing din Sighetu Marmației. În foarte scurt timp, de la înființarea sa, a reușit să își construiască un palmares considerabil, zic eu. Vă invit să cunoaștem împreună poveste acestui club.
Articol editat de , 22 mai 2015, 17:22 / actualizat: 27 februarie 2017, 11:17
Cine este senseiul în spatele clubului sportiv? De când practicați acest sport și ce rezultate ați avut pe plan personal?
Numele meu este Csizmadia Iosif. Practic acest Sport din 2007. Am participat la concursul internațional „Irish Open” unde am obținut locul 4 în 2010, după care am început să mă axez mai mult pe ideea de antrenor în cadrul clubului la care mă antrenam. Așa am început să antrenez copii și făceam deplasări cu sportivii de la club pe post de antrenor cu Senseiul meu, bineînțeles.
Cum s-a născut ideea unui club sportiv de kickbox în Sighetu Marmației?
Ideea a venit din partea antrenorului meu care mi-a sugerat să-mi deschid un club sportiv în Irlanda oferindu-mi sprijinul lui. Atunci m-am gândit că dacă clubul ar funcționa în Irlanda, de ce n-ar funcționa și în România, deoarece familia mea era în Romania. Așa am ajuns să înființez acest club în 2013. De atunci ne antrenăm neîncetat.
Este un club acreditat și recunoscut?
Pe baza diplomelor obținute anterior suntem recunoscuți de WAKO, una dintre cele mai mari federații mondiale de kickboxing, mai departe de statul Irlandez și bineînțeles de statul Român și de Federația Română de Freestyle Kickboxing.
Recent ați participat la Campionatul European în Anglia. Cu ce rezultate v-ați întors?
Da am participat recent la Campionatul European WTKA cu 6 sportivi unde am obținut 1 medalie de aur, 4 de argint, 3 de bronz și 2 locuri 4.
Ce rezultate au obținut elevii clubului?
Csizmadia Eduard a obținut medalie de aur, el fiind feciorul meu, de care sunt foarte mândru, evident. Nagy Emese medalie de argint, Logyn Ionuț medalie de argint și una de bronz, Logyn Claudiu medalie de argint și una de bronz la categorii diferite, Varhanyovszki Réka medalie de bronz, iar Hotea Raul 2 locuri 4 la doua categorii. Totodată am obținut și eu o medalie de argint.
Care sunt planurile de viitor? Competiții, cantonamente etc.?
Ca și competiție următoarea țintă este Campionatul Mondial din Spania care va avea loc la începutul lunii noiembrie și în ceea ce privește cantonamentul vom face unul la sfârșitul lui iunie.
De ce însușiri au nevoie copii, tinerii care doresc să practice acest sport?
În primul rând de dorința de a face sport și după aceea de răbdare pentru că acest sport nu se poate învăța fără aceste 2 lucruri.
Ce dezvoltă acest sport, atât pe plan fizic cât psihic?
Pe plan fizic dezvoltă aptitudini fizice extraordinare și din punct de vedere psihic autocontrolul și capacitatea de a gândi spontan.
Cu ce frecvență se țin antrenamentele?
De 3 ori pe săptămână pentru începători și intermediari, pentru cei care doresc să facă performanță mai intens, adică mai frecvent, în funcție de posibilitățile fiecăruia.
Unde putem să ne înscriem în club?
Pentru cei interesați înscrierile se fac telefonic la nr de tel.0753689031 pers. de contact Iosif Csizmadia sau în incinta Clubului de pe strada Dragoș Vodă la fosta fabrică ”Unitatea” lângă Romstal.
Ca încheiere un mesaj cititorilor?
În încheiere aș dori să încurajez cât mai mulți tineri care doresc să practice acest sport, precum și mulți părinți să își rupă un moment din cotidian să înțeleagă acest sport. Datorită filmelor mai vechi, pe care am crescut mulți, este considerat un sport ”sângeros”, violent, care promovează agresivitatea. În ciuda aparențelor este un sport foarte frumos care nu promovează agresivitate sau violența, ci exact opusul: disciplina!
Vă mulțumim frumos, și vă dorim mult succes în continuare!
Vă mulțumesc și eu pentru interviu. Toate cele bune!
Dimand Ștefan