Leșia de cenușă – o minune uitată
Leșia de cenușă este un remediu natural excelent, care a fost folosit de către strămoșii noștri. Aceasta poate fi utilizată pentru spălarea părului, corpului și tăcâmurilor.
Articol editat de cristina.rusu, 22 mai 2015, 06:00
Produsul este 100 % ecologic – nu conține conservanți, chimicale, nu este poluant, chiar dimpotrivă este foarte util
– de exemplu, leșia poate fi folosită în grădină pentru udat.
Leșia se pregătește din cenușă de lemn.
Modul de preparare:
Se toarnă o treime de cenușă de lemn într-o căldare emailată. Se adaugă apă până la margine, se elimină particulele mari, ce au ieșit la suprafață. Mai departe, există câteva opțiuni:
– se lasă trei zile ( metoda rece).
– amestecul se fierbe până când devine săpunos și aproape transparent, aproximativ o oră.
Amestecul obținut se lasă să se aşeze, iar apoi „apa” se scurge cu grijă, astfel încât să nu se ridice cenușa – aceasta este soluția!
Neapărat trebuie să fie diluată cu apă 1 la 10, sau chiar mai mult. În caz contrar, vă poate vătăma pielea și deteriora îmbrăcămintea.
Leșia este utilă și pentru ingestie în diverse boli, cum ar fi balonarea, crampele stomacale, aciditate crescută a sucului gastric și mai ales, în cazul de otrăvire cu fructe și toxine bacteriene, promovează eliminarea accelerată a izotopilor radioactivi din organism.
Poate fi folosită, de asemenea, pentru a înălbi lenjeria.
Săpunul de cenușă este folosit cu succes pentru spălarea corpului şi a capului.
Este clar de ce strămoșii noștri, la o vârstă înaintată, nu aveau probleme cu părul și de ce în cronici nu apare nici o menţiune despre mătreață.
RADOR
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI