Fără lacăte pe Podul Minciunilor
Îndrăgostiţii care au ales să îşi jure iubire eternă printr-un lacăt prins de Podul Minciunilor din Sibiu, au la dispoziţie maxim 3 săptămâni în care să îşi recupereze lacătele.
Articol editat de , 28 mai 2015, 17:27
În urma numeroaselor avertizări primite de la o serie de arhitecţi, Municipalitatea Sibiană a luat decizia de a înlătura lacătele prinse de Podul Minciunilor, de tinerii care au găsit acest mod de a-şi marca iubirea. Motivele pentru care a fost luată această decizie se raportează atât la structura podului cât şi la aspectul său.
Oricât ar fi de sensibil gestul, Podul Minciunilor este un obiectiv de mare valoare pentru Sibiu. Este vizitat atât de turişti cât şi de sibieni. Am primit multe sesizări din partea unor arhitecţi, oameni de cultură şi iubitori ai podului. Am primit şi o adresă cât de poate de clară de la Direcţia Judeţeană de Cultură, în sensul că trebuie demontate lacătele, lucru pe care îl vom şi face. (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)
Majoritatea oamenilor spun că sunt împotriva acestei decizii. Cu toate că strică aspectul podului, ei spun că este o dovadă de dragoste care nu ar trebui să se piardă.
Cred că este un lucru frumos. Aş pune şi eu acum un lacăt.
Când împlinim 50 de ani de căsătorie, o să venim şi noi aici să punem un lacăt. E un gest simbolic foarte frumos.
E frumos pentru că înseamnă că au încredere unul în celălalt şi în iubirea lor.
Nu cred în gesturi de genul acesta. Lacătele strică aspectul podului, mai ales că Podul Minciunilor este cunoscut pentru alte fapte.
Cred că trebuie să fim originali atunci când alegem să facem ceva din iubire, nu să copiem un obicei din altă ţară.
Cei care au amplasat lacătele pe podul Minciunilor au timp să le recupereze până la jumătatea lunii iunie 2015. După data de 15 iunie Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Sibiu le va înlătura pe cele rămase, urmând să le păstreze în cazul în care cineva va dori să le recupereze.
Cristian FLOREA
Puteţi să ascultaţi Radio Cluj online AICI