35, 40, 55 – Întâlnirea a trei generaţii
35, 40, 55 – în aparenţă nişte numere banale, în realitate, pentru numeroşi sătmăreni aflaţi astăzi la vârsta maturităţii, numărul anilor care au trecut de la absolvirea Liceului Mihai Eminescu.
Articol editat de , 31 mai 2015, 06:22
Nerăbdători să se regăsească – cei care au mai comunicat între timp- curioşi să-şi recunoască foştii colegi – cei care nu s-au mai întâlnit de atunci – şi în egală măsură emoţionaţi, foştii absolvenţi s-au întâlnit în cadru festiv pentru a păşi din nou în sălile de clasă unde şi-au petrecut patru ani din viaţă învăţând, iubind şi trasând primele jaloane ale drumului înspre profesia aleasă.
Un rol esenţial au avut dascălii, cu care foştii absolvenţi s-au reîntâlnit copleşiţi de emoţie, iar Margareta Vlad, care şi-a petrecut peste 40 de ani în sălile de clasă ale Liceului Mihai Eminescu, este unul dintre aceştia
Liceul Mihai Eminescu, astăzi colegiul cu acelaşi nume, a fost prima şcoală mixtă din Satu Mare, după Liceul de Băieţi nr.1.
Erau foarte cuminţi, respectuoşi, sârguincioşi şi 80% dintre ei realizaţi în învăţământul superior (Margareta Vlad, profesoară).
Mai aproape de zilele noastre, absolvenţii de acum 35 de ani ai celui mai bine cotat liceu din Satu Mare, ne-au împărtăşit trăirile aruncând o privire în trecut. Între ei am întâlnit-o emoţionată dar bucuroasă de eveniment, şi pe colega noastră Liliana Popa.
A fost o şcoală adevărată, din care am simţit că putem să ieşim cu adevărat pregătiţi. În acelaşi timp, a fost o şcoală care ne-a permis să ne afirmăm în foarte multe domenii şi să ne descoperim în foarte multe domenii (Liliana Popa).
Acum 35 de ani, şcoala a fost un vis, ceva ce nu am putut să apreciem cu adevărat atunci. Eram tineri, plini de entuziasm, nebuni. Acum, la vârsta asta, cu un dram de înţelepciune dobândit, ne dăm seama cât de mult am pierdut că nu ne-am cunoscut mai bine colegii (Brigitta Stoianovici).
La 40 de ani de la absolvirea liceului, Alfater Ida se consideră un om împlinit.
După liceu a urmat formarea profesională, apoi căsătoria şi copii. Apoi ne-am căsătorit copii, avem nepoţi (Alfater Ida).
Veteranii întâlnirii de la Satu Mare au absolvit liceul în urmă cu 55 de ani, iar Ioan Cristea şi Ana Sarvari demonstrează că spiritul tânăr nu poate fi învins de trecerea timpului
Şi atunci mi-au plăcut femeile, îmi plac şi acum! Nu e nicio diferenţă între felul de atunci şi cel de acum de-a cuceri femeile, dacă dai dovadă de eleganţă, diplomaţie şi fineţe (Ioan Cristea).
55 de ani de la absolvirea liceului reprezintă mai mult ca o viaţă. Cu toate acestea, nu a fost greu să-mi recunosc colegii, trăsăturile esenţiale nu s-au schimbat foarte mult, chiar dacă între timp unii dintre noi ne-am mai rotunjit (Ana Sarvari).
S-au reîntânit cu bucurie, şi-au adresat zeci de întrebări, au depănat amintiri despre cei care au trecut în eternitate, iar apoi au petrecut tinereşte poate mai bine decât la banchetul de absolvire. Ei sunt foştii absolvenţi de acum 35, 40 şi 55 de ani ai Liceului Mihai Eminescu.
Stela Tudor