Lansare de carte la Radio Cluj
UPDATE:Evenimentul programat luni, 8 iunie, s-a încheiat în aplauzele publicului prezent în Sala de Spectacole Radio Cluj. „Evantaiul poveştilor” şi „Once upon a time” cuprind poveşti surprinzătoare, proprii elevilor de la Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”, Colegiul “George Coşbuc”, Şcoala Generală Frata şi Şcoala Gimnazială Căpuş.
Articol editat de Carmen Sas, 8 iunie 2015, 16:00 / actualizat: 8 iunie 2015, 20:36
……………………………………………………………………………………………………………………………………………
Peste 50 de elevi de la Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”, Colegiul “George Coşbuc”, Şcoala Generală Frata şi Şcoala Gimnazială Căpuş participă luni, 8 iunie, la dubla lansare de carte ce va avea loc în Sala de Spectacole Radio Cluj, începând cu ora 17:00.
Coordonatoarea proiectului, prof. Ioana Mora, spune că totul a pornit în anul 2013 de la jocul “Dixit”, joc ce cuprinde 84 de imagini. Acestea i-au ajutat pe elevii Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu” să creeze o mulţime de poveşti, cu ajutorul cărora au realizat primul volum din “Evantaiul Poveştilor”.
De-a lungul anilor am reuşit să achiziţionez mai multe seturi din acest joc şi fiecare volum este scris după un alt set de imagini. Fiecare imagine inspiră într-un anumit fel. Lansăm luni, 8 iunie, cel de al treilea volum din “Evantaiul Poveştilor. (prof.Ioana Mora)
În ceea ce priveşte volumul în limba engleză , “Once upone a time“, profesoara Iulia Sabău spune că acesta a fost o provacare, deoarece este destul de greu pentru nişte copii de clasele V-VIII să scrie într-o limbă care nu este limba lor maternă. La realizarea acestui volum au participat elevi de la Colegiul “George Coşbuc” şi elevi de la Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”. La fel ca şi la volumul în limba română şi volumul “Once upone a time” cuprinde o serie de poveşti pe care elevii le-au creat pe baza imaginilor jocului Dixit. Am observat că o imagine cu un cavaler într-o armură strălucitoare a fost preferata copiilor. Aceste imagini i-au ajutat să creeze poveşti surpinzătoare. Volumul în limba engleză cuprinde şi o poveste care mie mi s-a părut foarte inovativă. Mai mulţi elevi din clasa a V-a au ales să facă o poveste colectivă care are două părţi şi este scrisă într-un mod foarte original. (prof .Iulia Sabău)
Scopul proiectului “Evantaiul Poveştilor” este acela de a implica cât mai multe şcoli în genul acesta de proiect pentru a dezvolta imaginaţia şi creativitatea elevilor.
Rodica Tulbure
Nu uitaţi, Radio Cluj poate fi ascultat şi on line, AICI.