Terapie prin horticultură
Pun răsaduri, stropesc, curăţă buruienile şi ascultă cu atenţie sfaturile şi indicaţiile lui Amelie, o tânără voluntară venită din Franţa pentru a sprijini derularea proiectului Start în incluziunea socială, derulat începând de anul trecut de Asociaţia STEA. Proiectul se adresează exclusiv tinerilor străzii din Satu Mare, care învaţă să muncească într-un mediu protejat pentru ca mai târziu să-şi găsească un loc de muncă.
Articol editat de , 9 iunie 2015, 14:59
Proiectul urmăreşte să faciliteze integrarea socio-profesională a tinerilor care provin din medii defavorizate. Acum, avem un grup de 18 tineri, după ce anul trecut au învăţat să grădinărească 14 tineri. (Cristina Bala, directoare Asociaţia STEA)
Specialistă în grădinărit, Amelie Boursere, voluntara din Franţa, s-a alăturat cu plăcere proiectului. Iar de dragul beneficiarilor, a învăţat româneşte:
Mă numesc Amelie, îmi place să lucrez în grădină şi îmi place să fiu alături de beneficiarii acestui proiect. (Amelie Boursere)
Proveniţi din familii dezorganizate, cu probleme de comportament şi de adaptare, tinerii străzii care sunt învăţaţi să grădinărească în solarul din curtea Asociaţiei STEA, au prins drag de ceea ce fac şi dau dovadă de responsabilitate:
Numele meu este Alina, am 21 de ani şi cred că ceea ce învăţ aici îmi va prinde bine mai târziu dacă voi dori să muncesc undeva. (Alina, beneficiară Asociaţia STEA)
Plăcut surprins de activitatea tinerilor străzii, primarul Dorel Coica a pus la dispoziţia Asociaţiei STEA un teren în suprafaţă de peste 1.400 de mp pe care vor putea face terapie prin horticultură aproximativ 50 de persoane.
Stela Tudor
Nu uitaţi, Radio Cluj poate fi ascultat şi on line, AICI.