Inovaţie la Festivalul alimentului
Articol editat de , 11 iunie 2015, 14:08 / actualizat: 12 iunie 2015, 15:41
Studenţii din ultimul an de la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi-au prezentat produsele realizate pentru lucrările de licenţă, în cadrul unui eveniment inedit. Festivalul alimentului a ajuns în acest an la a IV-a ediţie.
O adevărată sărbătoare a alimentelor avut loc, joi, la Centrul de Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj, cu produse inovative sau tradiţionale, toate urmărind promovarea unei alimentaţii sănătoase.
Produse deocamdată la scară mică, în staţiile pilot ale universităţii, sau chiar în bucătăria proprie, alimentele prezentate de absolvenţii Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor au toate şansele să ajungă, cât de curând, la îndemâna consumatorilor. Originalitatea produselor şi entuziasmul producătorilor vor fi atu-uri importante în acest sens, crede rectorul USAMV, Doru Pamfil.
Berea Student, vedetă în festival, a fost creată de studentii USAMV cu câţiva ani în urmă, devenind un brand. La magazinul universităţii găsim cârnaţi de Mănăştur, sau renumita telemea, tot creaţii ale studenţilor, îndrumaţi de profesorii lor. Ne putem aştepta ca, în scurt timp, produsele noii generaţii de absolvenţi, prezentate astăzi în Festivalul alimentului, să işi facă drum spre consumatorii tot mai exigenţi.
Festivalul alimentului e organizat de Facultatea de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în colaborare cu Asociaţia Specialiștilor din Industria Alimentară din România (ASIAR), Asociaţia Studenţilor Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, CHR Hansen şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca.
Ioana Bindea