Luna iunie cu ”cireșe la urechi”
A venit luna iunie, s-au copt cireșele și ar fi bine să facem o cură cu ele!
Articol editat de cristina.rusu, 11 iunie 2015, 06:00
Cireșele sunt considerate printre cele mai sănătoase fructe pentru organism, aducând multiple beneficii sănătății.
Sunt diuretice, depurative și laxative. Au potențial antiinfecțios, regenerează țesuturile și contribuie eficient împotriva îmbătrânirii prin acțiunea lor regenerantă și de eliminare a toxinelor.
Conțin peste 75% apă, putând fi mâncate fără probleme de persoanele care se confruntă cu probleme de greutate sau de diabetici. Cireșele luptă împotriva fermentației intestinale.
Cireșele sunt recomandate persoanelor care suferă de reumatism, de gută și de artrită. Au rol în eliminarea acidului uric și au o acțiune energică asupra organismului.
Acestea ajută la reglarea sistemului hepatic și gastric și au proprietăți sedative.
Datorită conținutului de vitamine, sunt recomandate copiilor care se confruntă cu tulburări de creștere. Ajută la eliminarea calculilor biliari și renali și combat constipația.
Consumul de cireșe este recomandat și împotriva migrenelor.
Infuzia din cozi de cireșe are efecte diuretice, laxative și sedative, luptând și contra gripei.
Din pulpa cireșelor se pot face măști pentru față, acestea având proprietatea de a tonifia pielea.
Compresele cu infuzie din cozi de cireșe au proprietăți astringente și calmează iritațiile pielii.
Cireșele conțin vitamine și minerale și anume:
100 g cireșe conțin 500 mg minerale și sunt printre cele mai bogate fructe în potasiu, care are un rol extrem de important în menținerea sănătății inimii.
Mai conțin cantități semnificative de calciu, fier și cupru.
Cireșele conțin magneziu care contribuie la funcționarea optimă a aparatului cardiovascular, a rinichilor și a mușchilor), sulf (previne oboseala și este benefic pentru păr, piele, unghii și clor (ajută la scăderea glicemiei și colesterolului, tratează oboseala fizică și anorexia)
Vitamina C poate varia între 4 și 21 mg la 100 g, chiar 30 mg sau mai mult la anumite varietăți de cireșe, conțin și provitamina A, iar în proporții moderate, este prezent tot complexul de vitamine B, care au efecte tonice asupra sistemului nervos.
Sănătate
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI