Stele de aur
Uleiul de dolveac presat la rece produs în Transilvania a obținut două stele de aur ca urmare a unei evaluări realizate de Institutul de Calitate și Gust de la Bruxelles.
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 11 iunie 2015, 12:43 / actualizat: 12 iunie 2015, 15:09
Această evaluare este una dintre cele mai prestigioase din lume și este realizată de către somelieri, de către experți cu stele Michelin și de lideri de opinie din 15 țări.
Testarea este realizată în orb, adică evaluatorii nu știu cine este cel care a realizat acel produs sau în ce țară. Uleiul care a primit două stele de aur este produs într-un mic atelier artizanal din satul clujean Luna, unde muncesc membrii familiei Tulai, spune reprezentanta acesteia, Felicia Tulai.
Este o evaluare a calității produsului dincolo de tot ceea ce înseamnă marketing. Este o recunoaștere la nivel mondial. La Institutul de Calitate și Gust de la Bruxelles au fost trimise aproximativ 1300 de produse din care doar în jur de 900 au trecut barieră pentru calificare. (Felicia Tulai, reprezentanta familiei premiate)
Cele două stele de aur cu care a fost distins uleiul de dovleac nu reprezintă singura recunoaștere de acest fel a calității acestui produs din Transilvania. Afacerea familiei Tulai a primit anul trecut o stea de aur pentru uleiul de floarea soarelui. De asemenea, brandul de ulei Luna Solai a primit titlul de Furnizor Oficial al Casei Regale a României. Producătorul de ulei este membru al AgroTansilvania Cluster.
Claudiu Pădurean
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online AICI