S-au copt dudele !
In Orient, dudul este un arbore considerat sacru. Primii care au descris calităţile vindecătoare ale dudului au fost indienii. Aceștia afirmau faptul că un consum regulat de dude, atunci când este sezonul lor, micșorează timpul de vindecare a bolilor, stimulează imunitatea, și reduce colesterolul rău. De-a lungul timpului, cercetători din toată lumea au făcut studii pe dude și au descoperit că acestea conțin numeroase proteine și vitamine necesare organismului.
Articol editat de , 12 iunie 2015, 06:00 / actualizat: 12 iunie 2015, 11:30
Fiind pline de vitamine și antioxidanți, dudele favorizează dezvoltarea armonioasă a copiilor, stimulează imunitatea, combat insomnii, nevroze, și ajută la oxigenarea creierului. Fructele de dud precum și frunzele de dud , în diverse preparate sau sub formă de ceai, mențin nivelul glicemiei în limite normale. De asemenea, dudele sunt excelente pentru un tratament cosmetic și aplicate pe față, acestea scad riscul îmbătrânirii premature, a apariției ridurilor și cearcănelor. Ceaiul din frunze de dud este recomandat pentru a trata diareea, ulcerul gastric , duodenal și diabetul zaharat.
Dudele nu se bucură de multă prețuire în rândul nostru, așa cum ar merita, însă, la sate, lumea apreciază foarte mult aceste fructe pe care le consumă la timpul lor, în stare naturală și bine fac.
Rodica Tulbure
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online AICI