3 alimente care ne apără de radicalii liberi
Spanacul, uleiul de măsline şi avocado protejează organismul de poluare, anunţă cercetătorii de la Colegiul Regal al Medicilor de la Londra şi de la Universitatea Nottingham.
Articol editat de , 13 iunie 2015, 06:00
Potrivit cercetătorilor britanici, cele trei alimente apără organismul de acţiunea radicalilor liberi, iar consumul lor i-ar ajuta pe oameni să elimine poluanţii preluaţi din aer în corpurile lor, potrivit unui nou raport publicat.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că vitamina Е ajută plămânii să lupte împotriva particulelor de smog, produse de uzine, centrale electrice, emisiilor de carbon, gazelor de eşapament de la camioane şi automobile, dar şi a poluării cauzate de pe urma arderii materialului lemnos. Aceste particule pot pătrunde în plămâni şi devin cauza unor atacuri de cord şi a altor afecţiuni cardiace. Un nivel ridicat de vitamina E şi de antioxidanţi apără organismul de la aceste atacuri, reduc substanţial riscul expunerii la poluare.
În ultimii ani, ne confruntăm cu o serioasă problemă legată de poluare, care afectează din ce în ce mai mult sănătatea persoanelor care locuiesc în marile oraşe şi chiar a celor din împrejurimi. Oamenii de ştiinţă de la de la Colegiul Regal al Medicilor de la Londra şi de la Universitatea Nottingham consideră că au descoperit o soluţie simplă şi eficientă de combatere a poluării. Răspunsul lor sunt: spanacul, uleiul de măsline şi avocado.
Astfel, consumul lor i-ar ajuta pe oameni să elimine poluanţii preluaţi din aer în corpurile lor, întăreşte sistemul imunitar, luptă împotriva radicalilor liberi, care pot genera numeroase afecţiuni, relatează portalul Kedem.
Medicii recomandă bărbaţilor o cantitate zilnică de 4 mg de vitamina E, iar femeilor – 3 mg. 100 de grame de avocado conţine 10% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina E, aceeaşi cantitate se regăseşte într-o porţie de 100 de grame de spanac fiert.
RADOR
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online AICI