Ascultă Radio România Cluj Live

3 alimente care ne apără de radicalii liberi

Spanacul, uleiul de măsline şi avocado protejează organismul de poluare, anunţă cercetătorii de la Colegiul Regal al Medicilor de la Londra şi de la Universitatea Nottingham.

3 alimente care ne apără de radicalii liberi
Foto: Ce să mănânci ca să ai un creier sănătos

Articol editat de , 13 iunie 2015, 06:00

Potrivit cercetătorilor britanici, cele trei alimente apără organismul de acţiunea radicalilor liberi, iar consumul lor i-ar ajuta pe oameni să elimine poluanţii preluaţi din aer în corpurile lor, potrivit unui nou raport publicat.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că vitamina Е ajută plămânii să lupte împotriva particulelor de smog, produse de uzine, centrale electrice, emisiilor de carbon, gazelor de eşapament de la camioane şi automobile, dar şi a poluării cauzate de pe urma arderii materialului lemnos. Aceste particule pot pătrunde în plămâni şi devin cauza unor atacuri de cord şi a altor afecţiuni cardiace. Un nivel ridicat de vitamina E şi de antioxidanţi apără organismul de la aceste atacuri, reduc substanţial riscul expunerii la poluare.

În ultimii ani, ne confruntăm cu o serioasă problemă legată de poluare, care afectează din ce în ce mai mult sănătatea persoanelor care locuiesc în marile oraşe şi chiar a celor din împrejurimi. Oamenii de ştiinţă de la de la Colegiul Regal al Medicilor de la Londra şi de la Universitatea Nottingham consideră că au descoperit o soluţie simplă şi eficientă de combatere a poluării. Răspunsul lor sunt: spanacul, uleiul de măsline şi avocado.

Astfel, consumul lor i-ar ajuta pe oameni să elimine poluanţii preluaţi din aer în corpurile lor, întăreşte sistemul imunitar, luptă împotriva radicalilor liberi, care pot genera numeroase afecţiuni, relatează portalul Kedem.

Medicii recomandă bărbaţilor o cantitate zilnică de 4 mg de vitamina E, iar femeilor – 3 mg.  100 de grame de avocado conţine 10% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina E, aceeaşi cantitate se regăseşte într-o porţie de 100 de grame de spanac fiert.

 

RADOR

 

Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online AICI

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate