Renunţaţi la ea, vara!
Sarea este unul dintre cei mai mari duşmani ai organismului în perioada caniculară.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 15 iunie 2015, 15:00
De aceea, medicii recomandă, pe cât posibil, renunţarea la acest aliment în timpul verii. În perioada verii, când afară este foarte cald, aparatul cardiovascular şi cel respirator sunt suprasolicitate. Astfel, pentru evitarea apariţiei stărilor de leşin sau a altor probleme de sănătate, specialiştii recomandă un regim alimentar echilibrat. Sarea este periculoasă în zilele caniculare, pentru că duce la încălzirea corpului.
De asemenea, trebuie evitat consumul de carne prăjită, cu excepţia celei de peşte, dar şi a anumitor legume. Printre ele, varza, conopida, ciupercile şi andivele. La polul opus, pe lista legumelor recomandate se află castraveţii, fasolea verde şi spanacul.
În ceea ce priveşte fructele nerecomandate în această periodă, acestea sunt cireşele, caisele şi nucile de cocos. De asemenea, alunele şi nucile trebuie consumate în cantităţi moderate.
Cazurile de toxiinfecţie alimentară sunt frecvente în perioadele cu temperaturi extreme, iar într-o astfel de situaţie e indicat regimul alimentar cu grătar din carne uşoară, cereale, legume şi telemea.
RADOR
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI