Cinci motive pentru a consuma castraveți
Castraveții sunt vedetele verii și intră pe lista superalimentelor sănătoase pe care trebuie să le consumăm în cantități nelimitate în sezon.
Articol editat de , 20 iunie 2015, 06:00
Castravetele hidratează rapid organismul. Este format din 95% apă, ceea ce îl face un aliment ideal pe timp de vară. În plus, detoxifică și revigorează organismul prin vitaminele B pe care le conține. Câteva felii de castravete pot substitui o cafea și o apă plată. Castravetele conține vitamina A, vitamina C și lignani, niște substanțe cu rol dovedit de reducere a riscului apariției unor anumite tipuri de cancer de sân, ovarian sau de prostată.
În plus, în castravete găsești și luteină sau betacaroten, care au un rol antioxidant, magneziu și potasiu cu rol în reglarea tensiunii arteriale. Unele cercetatări au dovedit că sterolii conținuți de coaja castraveților ajută la reducerea colesterolului. Castravetele poate înlocui cu succes guma de mestecat sau apa de gură. Fitochimicalele pe care le conține castravetele distrug bacteriile răspunzătoare de apariția mirosului neplăcut din gură.
Castravetele ajută la digestie și la scăderea în greutate, în primul rând, pentru că are un conținut mare de apă și fibre și, în al doilea rând, pentru că are un număr mic de calorii. 100g de castraveți este echivalentul a doar 15 calorii.
Castravetele este un remediu sănătos pentru mahmureală. Partea bună este că poți să aplici „tratamentul minune” înainte să mergi la culcare. Ca să eviți starea de rău dată de mahmureală a doua zi, poți să consumi seara câteva felii de castravete. Conținutul de vitamine B și electroliți te ajută să refaci nutrienții pierduți în alcoolul consumat la petrecere.
RADOR
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI