Un avion militar impresionant a aterizat pe Aeroportul Internaţional Sibiu
UPDATE: O aeronavă militară tip Boeing C-17 Globemaster III, cu 115 militari NATO la bord, a aterizat, sâmbătă, 20 iunie, pe Aeroportul Internațional din Sibiu. Este cel mai mare aparat de zbor care a sosit vreodată în Transilvania.
Articol editat de , 20 iunie 2015, 17:00
Comandantul adjunct al Forțelor Aliate Reunite din Napoli, generalul-locotenent Michael Day, a explicat de ce a fost aleasă România pentru a desfășura exercițiul militar NATO.
În primul rând, vrem ca toţi să înţeleagă că acesta este un exerciţiu cu orientare defensivă. Este despre ceea ce NATO trebuie să facă şi, bineînţeles, România este o componentă importantă a NATO. În al doilea rând, este vorba de a transmite un mesaj clar, că indiferent unde se află poziţionată ţara aliată pe flancul estic, NATO este capabilă să răspundă, să sprijine România sau celelalte ţări membre. Nu în ultimul rând, a contat oferta şi efortul autorităţilor române, care au făcut posibil ca acest exerciţiu să fie uşor de organizat.(General-locotenent Michael Day, comandantul adjunct al Forțelor Aliate Reunite din Napoli)
………………………………………………………………………………………………………….
Cea mai mare aeronavă militară de transport care a aterizat vreodată în Transilvania soseşte sâmbătă, 20 iunie, pe Aeroportul Internaţional din Sibiu.
Este vorba despre un Boeing C-17 Globemaster III, la bordul căruia sunt aduşi soldaţi NATO participanţi la Exerciţiul „Trident Joust 15”.
Acţiunea, care va avea loc până în 28 iunie, în Poligonul de la Cincu, din judeţul Braşov, este organizată de Comandamentul Aliat Întrunit de la Napoli. Este pentru prima dată când astfel de structuri sunt dislocate în România şi tot în premieră este exersată transferarea temporară a comenzii şi a controlului forţei de răspuns NATO.
Manevrele fac parte dintr-o amplă operaţiune a Alianţei Nord-Atlantice, care se desfăşoară pe teritoriul mai multor state membre şi la care participă 14 mii de militari.
La exerciţiul din Poligonul de la Cincu iau parte peste 1.000 de soldaţi din 25 de ţări.
Cristian Florea, RADOR