Ceaiurile şi beneficiile lor
Prima ceaşcă de ceai a fost băută întâmplător.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 22 iunie 2015, 15:59
Conform tradiției chineze, în anul 2737 î.Hr. împăratul Shen-Nung ședea sub un copac atunci când servitorul i-a dat o cană cu apă fierbinte. Câteva frunze dintr-un copac au căzut în apă şi împăratul a decis să încerce băutură. Copacul era o plantă sălbatică cunoscută sub numele de Camellia chinezească (Camellia sinensis). Astăzi, oamenii beau cu plăcere diverse soiuri de ceai negru, verde, alb și alte tipuri de ceai din diferite părţi ale lumii, dar nu toată lumea înţelege diferenţa dintre ele.
Ceaiul negru – este unul dintre cele mai populare soiuri de ceai. Acesta este cultivat pe plantaţiile din Africa, India, Sri Lanka şi Indonezia. Acest ceai are un nivel mai ridicat de cofeină, comparativ cu alte tipuri de ceai. Dacă este infuzat, ca de obicei, poate ajuta la dureri de cap, scăderea tensiunii arteriale, prevenirea arterosclerozei și boala Parkinson.
Ceaiul verde – Are o serie de proprietăţi utile, inclusiv protecţia împotriva anumitor tipuri de cancer, contribuie la pierderea în greutate, scăderea colesterolului, întărirea sistemului imunitar şi multe altele.
Ceaiul Oolong – Nu este atât de răspândit ca ceaiul negru şi verde. El nu ține nici de ceaiul negru, nici verde, pentru că este parţial fermentat. Nu este de mirare că acest ceai este considerat unul dintre cele mai bune din lume. Proprietăţile benefice ale ceaiului Oolong se dublează, deoarece combină avantajele ceaiului negru și verde. Acesta luptă împotriva radicalilor liberi care contribuie la îmbătrânire, ajută în eczeme și diabet şi combate stresul.
Ceaiul alb – Are o aromă ușoară şi este cel mai puţin prelucrat. Potrivit unor studii, ceaiul alb este mai eficient decât cel verde în lupta împotriva bacteriilor şi poate inhiba dezvoltarea infecţiilor stafilococice şi streptococice. Ceaiul alb este bun, atât cald, cât şi rece.
RADOR